Hlavní obsah

Karlovy Vary padly na dno. Nesmíme dělat hlouposti, velí Černoch

Start extraligy Karlovým Varům nevyšel. Energie padla po 7. kole po prohře 2:4 v Liberci na poslední místo soutěže. „Jsme sice čtrnáctí, ale vyhrajeme dva zápasy a jsme osmí… Jen nesmíme dělat hlouposti, kterých se dopouštíme,“ řekl útočník Jiří Černoch. A na mysli měl i svou chybu, která Bílé Tygry nakopla ke třem bodům.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

7. kolo: Liberec- Karlovy Vary

Ve druhé třetině za stavu 1:1 při přesilové hře Jiří Černoch u vlastní branky zaváhal, o puk ho obral Martin Faško-Rudáš a Liberec se darovaným gólem ve vlastním oslabení nastartoval k prvnímu domácímu triumfu v sezoně.

„Viděl jsem ho až na poslední chvíli. I tohle se někdy stane, nemyslím si, že by mě zaskočil. Tam se to samozřejmě celé rozhodlo, dostat gól v naší přesilovce by se nemělo stávat. Pak jsme inkasovali další v oslabení a čtvrtý po důrazu soupeře. Rychle jsme prohrávali o tři góly a s tím se pak už těžko něco dělá,“ litoval Černoch nepovedených sedmi minut ve druhé třetině, které hosty stály celý duel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Karlovy Vary 2:1 (26. Klíma)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Dva tři rychlé góly jsme inkasovali třetí zápas za sebou… Nevím, zda jsme křehcí, ale těžko se to zastavuje, kluci se zbytečně nadřou. Sice se snaží, ale zápas už tahají do kopce a těžko se otáčí. To se povede jen párkrát za sezonu, takhle hrát nemůžeme,“ poznamenal trenér Energie Pavel Patera.

Karlovy Vary prohrály třetí zápas v řadě a ocitly se na nechtěné pozici nejhoršího celku extraligy. „Start sezony jsme nechytli, což se někdy stane. Jsme poslední, ale teď bych to úplně nehodnotil. Je odehráno pár zápasů. Více nás zajímá, že jsme třikrát za sebou prohráli, což není příjemné,“ připomněl i předchozí ztráty bodů doma s Vítkovicemi a na ledě zatím suverénního Litvínova.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Moravec z Karlových Varů, Martin Faško-Rudáš z Liberce a Ľubomír Kupčo z Karlových Varů

„Každý musí začít u sebe. Jsme v tom sami, nikdo nepřijde a nespasí nás. Je to jenom o nás. Hokej nějakou dobu hrajeme a takovéto chvíle občas přicházejí. Všichni víme, že nás z toho dostane jenom tvrdá práce a nic jiného,“ poznamenal rodák z Klatov.

Kvůli aktuálnímu postavení v tabulce však nepanikaří. „Jsme sice čtrnáctí, ale vyhrajeme dva zápasy a jsme zase osmí… Na tohle bych teď vůbec nekoukal, spíš bych se díval na nás. Máme domácí zápas s Brnem, který pro nás bude životně důležitý. Všechny prohry byly jenom o nás, nikoli o soupeři, který by nás přejel. Pokaždé šlo pouze o to, že jsme udělali hloupé chyby, kvůli kterým jsme prohráli. Musíme si z toho vzít to pozitivní, že jsme schopní vyhrávat. Jen nesmíme dělat hlouposti, kterých se dopouštíme,“ zavelel zkušený hráč.