Hlavní obsah

Karlovy Vary hlásí posilu, přichází Fin se zkušenostmi z NHL

Už pátým novým hráčem v obraně hokejistů Karlových Varů před nadcházející sezonou se stal Fin Tarmo Reunanen, který má na kontě čtyři zápasy v NHL za New York Rangers. Poslední dva roky strávil ve finské lize v Lukko Rauma. V Karlových Varech podepsal šestadvacetiletý hráč roční smlouvu, uvedl klub na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Finský hokejový obránce Tarmo Reunanen je novou posilou Karlových Varů

Článek

„Tarmo byl jedním z prvních obránců, které jsme kontaktovali a sledovali už během sezony. Je to útočně laděný bek, který sbírá body a má zkušenosti i s hokejem v zámoří. Nebojí se fyzické hry a jeho silnou stránkou je hra v přesilovkách,“ řekl sportovní ředitel Energie Jiří Kalous.

Reunanen si v uplynulé sezoně finské ligy připsal v základní části v 55 utkáních osm branek a 20 asistencí. Svými výkony si vysloužil po čtyřech letech návrat do reprezentace a v únoru přispěl k výhře finských hokejistů nad českým týmem 4:2 na Švédských hrách. Do NHL nakoukl v sezoně 2020/21, jinak působil v zámoří během dvou ročníků převážně na farmě.

Pro defenzivu Karlových Varů je další posilou po Davidu Moravcovi, Radimu Šaldovi, Janisu Jaksovi a Robertsu Mamčicsovi.