Hlavní obsah

Kanadský obránce Reilly posílil hokejisty Českých Budějovic

Kanadský obránce Will Reilly se stal novou posilou hokejistů Českých Budějovic. Šestadvacetiletý rodák z Toronta, který v noci na neděli získal s celkem Florida Everblades v nižší ECHL Kelly Cup, si poprvé vyzkouší angažmá v Evropě. O jeho příchodu informoval oficiální web Motoru.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský obránce Will Reilly (vpravo) v dresu farmy Pittsburghu Wilkes-Barre/Scranton

Článek

Reilly by se měl snažit nahradit beka Mikuláše Hovorku, který podepsal nováčkovský kontrakt v NHL s Floridou. „Snažili jsme se najít typologicky podobného hráče, což není vůbec snadné, ale Will Reilly to pro nás splňuje. Je to velký pravák, který nám může pomoci v přesilovkách i v oslabení. Viděli jsme ho ve spoustě zápasů a věříme, že naše očekávání naplní,“ uvedl sportovní manažer Motoru Jiří Novotný.

Reilly si v této sezoně v ECHL připsal v základní části v 55 zápasech 10 branek a 28 asistencí. Ve 22 duelech play off přidal 11 bodů (3+8). V jednom utkání nastoupil 188 centimetrů měřící a 98 kilogramů vážící zadák i v AHL za Charlotte a nebodoval.

Reillyho draftoval v roce 2017 v 7. kole na 217. pozici Pittsburgh, ale do NHL se neprosadil. Po čtyřech letech na Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) v NCCA se v roce 2020 přesunul do AHL na farmu Penguins do Wilkes-Barre/Scranton. V AHL hrál i za Tucson a v ECHL za Wheeling. V AHL v základní části sehrál 97 utkání a nasbíral 16 bodů (5+11). V šesti duelech play off dvakrát skóroval.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.