Hlavní obsah

Jízlivé kecy pomohly. Opora Sparty se po 62 zápasech dočkala gólu

Psal se 4. duben předloňského roku a on svou trefou pomohl Spartě k výhře ve druhém semifinálovém duelu play off proti Motoru. Od té doby ale Michal Moravčík ne a ne v extralize skórovat. Čekání se protáhlo na 62 zápasů, 28letý zadák jej ukončil až v neděli, kdy pomohl k triumfu 4:1 nad Mladou Boleslaví.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Mladá Boleslav 3:1 (46. Moravčík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Někde vzadu v hlavě jsem to měl a shodou okolností jsem se o tom v sobotu bavil s kluky z PR oddělení a měli jízlivé kecy. Je pěkné zase zažít pocit ze vstřeleného gólu,“ glosoval Moravčík svou branku z 46. minuty na 3:1, kterou trenér Pražanů Gross označil za klíčovou.

„Při střele jsem zavřel oči, tak snad teď na další gól nebudu čekat zase 62 zápasů. Doufám, že aspoň jednou za čas mi tam něco spadne,“ usmál se Moravčík, který hned hlásil, že alespoň skóroval letos v dubnu za reprezentaci při utkání Euro Hockey Challenge v Německu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bruslařský klub sice na Spartě nepropadl, ve druhém utkání v jeho dresu se dočkala premiérového zásahu švédská posila Rohdin, na páteční výhru v Olomouci ale nenavázal. A tak se po dvou dnech vrátil na dno extraligové tabulky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Mladá Boleslav 2:1 (31. Buchtele)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Herně nepropadáme, výsledkově ale ano, což je pro tým frustrující. Nemyslím si, že by nás soupeři přehrávali a my na ně neměli. Využívají ale námi nabídnuté chyby, zatímco my moc gólů při hře pět na pět nedáváme. Kluci makají na 100 procent, bojují a to je pro mě podstatné. Jen to potřebujeme dotáhnout do bodových konců,“ ví kouč Mladé Boleslavi Jiří Kalous.