Hlavní obsah

Jágr: Shodil jsem pět kilo tuku. Přípravu chci odehrát celou

Byla to situace poslední roky vskutku nevídaná. Hokejové Kladno začalo přípravu na ledě i se svým hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem. Dvaapadesátiletý útočník už dříve říkal, že se chce poctivě připravit na svou poslední sezonu.

Jaromír JágrVideo: Sport.cz

Článek

V létě vždy pro Kladno sháněl sponzory, na ledě se prakticky neobjevoval. A když, tak v roli sparingu. Letos ale Jaromír Jágr přípravu na sezonu pojal poctivě. Hubne, připravuje se individuálně a nechyběl na prvním tréninku Rytířů na ledě. „Odjezdil to celé, až jsem byl překvapený,“ chválil Jágra jeden ze tří nových koučů Kladna Václav Skuhravý.

Jaromíre, jak začal váš poslední tanec?

Já bych to tak nenazýval. První trénink, v klidu. Chodil jsem bruslit, takže fyzicky to bylo v pohodě. S dechem jsem problémy neměl, snad jen trochu nohy. Ale já jedu většinu cvičení naplno. Oproti posledním pěti rokům je to jiný. To jsem v létě nic nedělal a začínal se připravovat v listopadu.

Jak vám jde shazování kil?

Lépe, než jsem čekal. Poslední měsíc jsem shodil šest sedm kilo. Ale nemůžu ti říct, kolik vážím. Ještě bys mi záviděl. Podle měření jsem shodil pět kilo tuku, to je pro mě důležitý. Nechci shazovat svaly. Váha ale není rozhodující faktor. Viděl jsem hráče, kteří jsou tlustí a stejně dávaj góly. Musíš mít hlavně sílu a nemít nadbytečně cukru. Ale když jsi v dobrý kondici, cítíš se líp a jsi míň unavenej.

Na první zápas s Pardubicemi budete připraven?

Mám před sebou ještě dva měsíce přípravy. Uvidím, jak na tom budu. Pojedu každý trénink naplno a budu chtít hrát každej zápas v přípravě. Podle toho se rozhodnu.

A do toho skládáte kádr. Je Kladno kompletní?

Někteří hráči tu ještě nejsou, další jsou zranění. Některé hráče máme podepsané, až přijedou, budeme mít více jak čtyři pětky. Uvidíme, ještě máme dvě volná místa pro cizince. Tým určitě není v konečné podobě. Na druhou stranu soutěž začíná až za dva měsíce. Máme přípravný zápasy a je rozumný dát šanci mladým. Budeme rádi, když se chytnou. Když ne, vypomůžou juniorům.

Co udělat, aby Kladno bylo výš než poslední tři roky?

Loni jsme byli důkazem toho, že když se ti zraní klíčoví hráči, je to obtížné. Musíme mít trošku štěstí a nějak se s tím poprat. Myslím, že celkově máme mančaft lepší než minulý rok.

Budete tedy letos spoléhat na širší kádr?

Všechno má svoje plus a minus. Kdo nebyl v hokejové kabině, moc to nechápe. Každý fanoušek si samozřejmě přeje, aby tady bylo pět šest lajn. Ale v kabině není příjemný sedět a vědět, že ti hráči hrát nebudou. Na jednu stranu je hezký vytvořit v týmu určitou rivalitu, ale chemie a nálada v kabině musí zůstat pozitivní. Všechno do sebe musí zapadat.

Rytíři přišli po sezoně o sponzora v podobě odchodu Kauflandu. Jak se s tímhle vypořádáte?

Moc sponzorů nemáme, skončila i podpora od města. Ale umlátíme to, rozpočet jsme dokonce navýšili. Vzali jsme to na sebe. Tým to vzal na sebe. Z toho vyplývá, že tenhle rok jsme v klidu.