Hlavní obsah

Jágr nejspíš přijde o start extraligy

Aktualizováno

Hvězdný hokejový útočník a majitel extraligového Kladna Jaromír Jágr se zranil a s největší pravděpodobností bude Rytířům chybět na startu sezony. Dvaapadesátiletá legenda ve videu na svém instagramovém účtu uvedla, že si minulý týden natrhla zadní stehenní sval a tři až šest týdnů bude mimo hru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Vsetín 1:0 (2. Jágr)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Kladno dnes hraje čtvrtý přípravný zápas před novou extraligovou sezonou a Jágr ještě ani jednou nenastoupil. „Vím, že se ptáte na to, proč nehraji přípravná utkání. Bohužel jsem se zranil. Vím, že jste mi hodně fandili, a i kvůli vám se nevzdám a trénuji i tak. Vrátím se co nejdřív,“ řekl Jágr.

Olympijský vítěz z Nagana před časem ohlásil, že se chystá na svou poslední sezonu a chce se dobře připravit. Přiznal, že jej fyzioterapeut Pavel Kolář, se kterým dlouhodobě spolupracuje, varoval, aby do tréninku nezařazoval prvky, na něž není zvyklý, ale neposlechl ho.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr během baráže o extraligu.

„Šel jsem si zaběhat. Ne sprinty, co jsem dělal do kopce, ale normální sprinty. Ještě jsem si dal závaží na kotníky a utrhl jsem si hamstring. Asi před pěti dny,“ uvedl Jágr s tím, že zranění by jej mělo limitovat až šest týdnů. „Uvidíme, jak se to bude hojit,“ řekl dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Slavný kladenský odchovanec je naštvaný sám na sebe. „Připravoval jsem se, hodně jsem shodil a na ledě jsem se cítil docela dobře. Teď se to zastavilo a budu zase začínat od začátku,“ řekl Jágr, jenž se plánuje připravovat i nadále. „Určitě se na to nevykašlu, když jsem se tomu tolik věnoval. Budu dělat věci, při kterých mě to nebolí. Tři nebo šest neděl ale nebudu na ledě,“ dodal a doufá, že se jeho zdravotní stav zlepší rychleji.

Extraligová sezona začne ve středu 18. září, Kladno se v 1. kole představí na ledě Pardubic. O dva dny později přivítá doma pražskou Spartu.