Hlavní obsah

Hradecký Pour má na kontě už sedm gólů: Pořád je přede mnou spousta práce

Po špatném vstupu do nové sezony se hokejisté Hradce Králové zvedají, a to výhradně díky domácím zápasům. Obrovskou zásluhu na tom má ale také útočník Jakub Pour, jenž v předehrávce 17. kola proti Karlovým Varům při výhře 5:1 přidal další dva góly a se sedmi brankami je jasně nejlepším střelcem svého týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

17. kolo: Hradec Králové - Karlovy Vary

V základní části minulého ročníku se Pour prosadil jedenáctkrát, osobní maximum ze sezony 2020/21 má o gól vyšší. Po přestupu z Plzně do Hradce Králové zaznamenal během dvanácti startů už sedm branek a je tak na nejlepší cestě k překonání osobního rekordu. „Samozřejmě jsem rád, že mi to tam teď padá, ale pořád je přede mnou spousta práce. Budu se snažit v tom pokračovat,“ řekl v rozhovoru s novináři Pour, od něhož se přitom čeká spíše důraz než přívaly gólů.

Mountfield však překvapivě táhne ve druhém ohledu. „Snažím se hrát svoji hru, jak nejlépe umím. Jestli za to budu odvděčený góly, bude to jen super,“ uvedl.

Jeho sebevědomí se naplno projevilo v utkání s Karlovými Vary. Po přesné střele z úvodní třetiny se ve druhé části prosadil nádherným slalomem přes celé hřiště. „Jestli to byl nejhezčí gól v životě, těžko říct. Ale ta akce se mi povedla krásně,“ věděl Pour. „Docela jsem si na to věřil, takže když jsem viděl, že na ledě je místo, snažil jsem se to vzít na sebe,“ popsal akci v končící přesilovce.

Ještě před polovinou hrací doby zvýšil hradecké vedení na 5:1 a i díky němu Mountfield po váhavém startu nedal Energii šanci. „První třetinu jsme neměli úplně super, ale pak jsme si pomohli přesilovkami. Dali jsme čtyři góly, což nás uklidnilo. Potom mi přišlo, že se už ani jeden tým do šancí tolik nedostával. Zvládli jsme to parádně, Vary jsme víceméně do ničeho nepustili,“ liboval si mladý útočník.

Důležitým prvkem při gólech Východočechů byla dobrá práce před brankovištěm soupeře. Jinak velmi aktivní mužstvo se dosud z těchto prostorů příliš neprosazovalo. „Už v jiných zápasech jsme tam měli šance, ale teď nám tam konečně spadly i góly. Tenhle tlak do brány chceme mít, a když v něm budeme pokračovat, věřím, že budeme úspěšní,“ řekl Pour.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Hradce Králové Jakub Pour dal proti Karlovým Varům dva góly.

Hradec Králové po čtyřech porážkách na startu ročníku pozvolna stoupá tabulkou. Zásluhu na tom mají výhradně domácí zápasy, v nichž svěřenci Tomáše Martince vyhráli už pětkrát v řadě. Aktuálně za sebou mají dvě utkání z dlouhé série před vlastními fanoušky a obě zvládli bravurně.

V dalších dnech vyzvou ještě pražskou Spartu, Vítkovice a Litvínov. „Kdyby se nám takhle dařilo i dál, bylo by to super, ale každý zápas je jiný. Teď nás čeká Sparta a ta je ve skvělé formě, takže to bude náročný zápas, ale těšíme se na něj,“ zakončil Pour před pátečním kolem.

  5 : 1 Hradec Králové - Karlovy Vary 5 : 1 dohráno
20241016T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové vs. Karlovy Vary
Hradec Králové
Karlovy Vary
  5 : 6 pp Vítkovice - Kladno 5 : 6 pp   dohráno
20241016T17 : 30:00+0200
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice vs. Kladno
Vítkovice
Kladno