Hlavní obsah

Hrachovina po konci v Motoru do Komety nezamíří, odchází do zahraničí

Po třech sezonách v českobudějovickém dresu opouští brankář Dominik Hrachovina českou extraligu. Ačkoliv se spekulovalo, že by mohl v Brně nahradit odcházejícího Dominika Furcha, nakonec míří do zahraničí. Devětadvacetiletý gólman podepsal roční kontrakt na Slovensku s Banskou Bystricou. „Budu se na sobě snažit pracovat každý den a věřím, že pomůžu týmu ke kvalitním výsledkům. Bude to pro mě nová zkušenost, na kterou se těším,“ řekl Hrachovina pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina při zákroku.

Článek

Hrachovina výrazně přispěl k bronzovému tažení Motoru zpřed dvou let, kdy byl oporou zejména v play off. Ve vyřazovací fázi zářil i letos, doplatil však na nekonzistentnost výkonů. V uplynulé sezoně sice dokázal vychytat pět nul, na druhou stranu však jeho úspěšnost zákroků nečinila ani devadesát procent.

Brněnský rodák měl sice na jihu Čech platnou smlouvu i pro nadcházející ročník, ale Motor se ho rozhodl vyplatit a bude se spoléhat na dvojici Milan Klouček a Jan Strmeň. Hrachovina si tak musel hledat nové angažmá.

Hovořilo se o zájmu rodného města, Kometa však nakonec pravděpodobně dotáhne příchod Aleše Stezky. Možný byl i přesun do kazachstánské Astany v KHL, kde už Hrachovina rok působil, ale zkušený gólman si nakonec plácl s Banskou Bystricou.

Tým čtvrtfinalisty slovenské extraligy převzal pro další sezonu Vladimír Országh, jenž coby asistent prožil úspěšné dva roky v Třinci. „Velmi nás těší, že se nám podařil tento podpis. Dominik pro nás byl prioritou číslo jedna a jsem rád za celou organizaci a management, že jsme to dotáhli do dobrého konce. Je jeden z top českých brankářů v extralize a má za sebou výborné sezony ve Finsku, kde se podílel na mistrovském titulu,“ prohlásil zkušený kouč.

„Shodou okolností zůstal bez angažmá a to byla pro nás šance, kterou jsme využili. Jsem rád, že bude součástí našeho týmu, máme od něj velká očekávání a těšíme se na spolupráci,“ uvedl Országh.