Hlavní obsah

Hokejisty Hradce Králové posílil útočník ze zkušenostmi z NHL Bunnaman

Hokejisty Hradce Králové posílil kanadský útočník se zkušenostmi z NHL Connor Bunnaman. Mountfield dnes na webu oznámil, že se s šestadvacetiletým rodákem z Ontaria dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Profimedia.cz

Connor Bunnaman posílí Hradec Králové.

Článek

Bunnamanův příchod je součástí snahy vedení východočeského klubu o oživení kádru po nevydařeném vstupu do ročníku. Po deseti odehraných zápasech je Mountfield v tabulce dvanáctý se stejným počtem devíti bodů, jako má poslední Plzeň.

V NHL debutoval Bunnaman za Philadelphii v roce 2019 shodou okolností při zahájení sezony v Praze a do svého stěhování na Floridu v březnu 2022 v rámci výměny Claudea Girouxe odehrál za Flyers 54 utkání. Vstřelil v nich jednu branku a na dvě nahrál.

Poté se už Bunnaman do NHL neprosadil a minulý ročník strávil v Kärpätu Oulu. „Connor je velmi pracovitý, ctižádostivý hráč v nejlepším hokejovém věku. Věřím, že se rychle adaptuje, dobře zapadne do týmu a pomůže nám zejména v předbrankovém prostoru na obou koncích hřiště,“ uvedl trenér Hradce Králové Tomáš Martinec. Kanadský útočník by měl v neděli a v pondělí absolvovat zdravotní prohlídku a poté být připraven k zápasům.