Hlavní obsah

Hokejisty Českých Budějovic posílí mladý slovenský útočník Kašlík, Simon odchází

Za České Budějovice bude od nové sezony hokejové extraligy nastupovat jedenadvacetiletý slovenský útočník Matej Kašlík. Hráč, který dlouho bojoval o účast na mistrovství světa v Praze a Ostravě, přichází ze Zvolena a podepsal roční smlouvu. Motor to uvedl na svém webu. V klubu nebude pokračovat český útočník Dominik Simon.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský reprezentant Matej Kašlík je novou posilou Českých Budějovic.

Článek

Kašlík startoval třikrát na mistrovství světa hráčů do 20 let. V uplynulé sezoně se objevil i v seniorské reprezentaci a na konci dubna si zahrál mimo jiné ve dvou přípravných zápasech proti českým hokejistům. V mládežnickém hokeji hrál ve Švédsku za Malmö a v zámořské juniorské lize QMJHL.

„Je to mladý a perspektivní hráč, který má skvělé bruslení, a věříme, že se přesně hodí do systému a hokeje, který chceme hrát,“ řekl sportovní manažer Jiří Novotný.

Devětadvacetiletý Simon odehrál za České Budějovice jednu sezonu a pomohl jim k postupu do čtvrtfinále, v němž Motor vypadl až po sedmém utkání s Třincem, který nakonec obhájil titul. V předchozím ročníku nastupoval účastník tří mistrovství světa za pražskou Spartu, v jejímž dresu se vrátil do extraligy po sedmi sezonách strávených v zámoří, kde odehrál v NHL 256 zápasů za Pittsburgh, Calgary a Anaheim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.