Hlavní obsah

Hokejisté Olomouce vyjeli poprvé na led. Budeme lepší, míní kouč Tomajko

Kompletní kádr včetně čtveřice posil přivítal na prvním tréninku na ledě před novou sezonou trenér hokejistů Olomouce Jan Tomajko. Jeho svěřenci se na hrací ploše vystřídali ve dvou skupinách a do těla moc nedostali. Po pětačtyřiceti minutách měli „odpracováno“.

Foto: Petr Marek

Trenér hokejistů Olomouce Jan Tomajko

Článek

„Po suché přípravě, která proběhla bez komplikací, se nikdo tentokrát nezranil, je třeba začít opatrně, pozvolna. Nechceme kluky zničit dříve, než pořádně začali,“ vysvětlil viditelně dobře naladěný olomoucký kormidelník.

Do kádru mu přibyli útočníci Petr Fridrich (Vítkovice), Martin Kohout (Kometa Brno), Jakub Doktor (Frýdek-Místek) a obránce Marek Korenčák (Michalovce). Od prvních dvou jmenovaných si slibuje nejvíce.

„Fridrich by nám měl přinést produktivitu. Je to šikovný útočník, výborně čte hru. Kohout je zase skvělý bruslař, bojovník. A hlavně oba k nám zapadají charakterově. Doufám, že se tady ještě zlepší a výrazně nám pomohou. Celkově pak věřím, že všichni noví kluci ty, co odešli, minimálně nahradí. Jsem přesvědčen, že s nimi budeme zase o kousek lepší,“ podotkl Tomajko.

Z kádru mu odešel trojlístek útočníků Jan Bambula (Vítkovice), Lukáš Kucsera (Frýdek-Místek) a Aron Chmielewski, který si nové angažmá hledá. „Změny, jak to u nás bývá obvyklé, nejsou převratné. Hodně mimo jiné sázíme na sehranost,“ uvedl.

I proto, jak prozradil, nepředpokládá zásadní změny v herním stylu. „Úplně stejné to ale nebude. To ani nejde,“ prohlásil, aniž by byl konkrétní.

V přípravě Kohouti odehrají sedm duelů, ten první už tento týden ve čtvrtek, kdy je čeká na vlastním stadionu slovenský Zvolen. „To je tak akorát,“ dodal Tomajko. Do extraligy jeho tým vstoupí 18. září na půdě Mladé Boleslavi.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články