Hlavní obsah

Účastník právě skončeného MS opouští českou extraligu a míří do KHL

Aktualizováno

Ve Vítkovicích mu po dvou letech skončil kontrakt, a přestože byla ve hře i varianta, že by mohl pokračovat v jiném extraligovém klubu, nejvyšší českou soutěž Mário Grman nakonec opouští. Sedmadvacetiletý obránce, který reprezentoval Slovensko i na právě skončeném mistrovství světa, odchází do KHL, kde podepsal roční smlouvu s ruským Vladivostokem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jediná branka Mária Grmana v uplynulé extraligové sezoněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Rodák z Topoľčan se tak v Admiralu stane spoluhráčem českého beka Libora Šuláka. „Slovenský obránce Mário Grman posílí v příští sezoně naši defenzivní řadu. Dohoda s hráčem je jednostranná a platí do konce sezony 2024/2025,“ informuje Vladivostok na sociálních sítích.

Grman, který startoval už na pěti světových šampionátech a na tom posledním zapsal v osmi zápasech gól a asistenci, si už v minulosti KHL vyzkoušel. Bylo to ale v ročníku 2018/2019 ještě před válkou na Ukrajině, navíc v dresu bratislavského Slovanu.

V uplynulé extraligové sezoně vstřelil za Vítkovice ve 48 duelech základní části jeden gól a přidal pět asistencí, ve třech zápasech play off nebodoval.

V minulém ročníku působilo v KHL celkem devět Slováků - brankáři Húska s Rybárem, obránci Čajkovský, Gernát, Jaroš, Rosandič a útočníci Jurčo Krištof a Liška.