Hlavní obsah

Góly jsou fajn, potřebujeme ale týmové body, věděl Fridrich

Čtyřiadvacetiletý Petr Fridrich přišel před sezonou z Vítkovic do Olomouce jako velká posila a zatím očekávání naplňuje. Skóroval v prvním kole v Mladé Boleslavi a gól dal i v pátek doma Pardubicím. Sám si pochvaluje, jak na Hané ožil, dobrý pocit z toho mu ale kazí, že Kohouti nesbírají body. Oba zápasy prohráli 2:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Pardubice 2:2 (44. Fridrich)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Cítím se v Olomouci skvěle, ať už po kvalitní přípravě, nebo v kabině. Musíme se ale zaměřit na to, abychom získávali body jako tým,“ říká útočník Hanáků.

V Mladé Boleslavi s výjimkou první třetiny Mora propadla, zatímco doma s Pardubicemi favoritovi zle zatápěla. O to víc Fridricha mrzí, že snaha vyšla vniveč.

„Myslím, že jsme se jim téměř ve všem vyrovnali. Ani v kritických chvílích jsme za nimi vyloženě nezaostávali. Rozhodují však detaily a v těch měli navrch. A hlavně v efektivitě byli lepší a proto vyhráli,“ měl jasno.

2. kolo: Olomouc - Pardubice

Sám se prosadil v přesilovce, když parádní ranou z blízka srovnal na 2:2. „Nebyla to žádná nacvičená situace. Vyplynulo to ze situace. najel jsem si na skvělou přihrávku ve chvíli, kdy soupeř byl pod obrovským tlakem. Důležité bylo, se do toho jen pořádně opřít, a to se podařilo. Jak ale říkám, potřebujeme týmové body,“ zdůraznil Fridrich.

S průběhem jeho vlastní adaptace na hru Kohoutů, která je od Vítkovic zcela jiná, je zatím spokojen, byť ví, že ještě není všechno zdaleka ideální. „Je to pro mě velká změna. Musím si zvyknout. Pořád je to začátek. Někdy to jde lépe, jindy hůře. Potřebuji se prostě vyladit. Celkově se všechno posouvá. Chce to ovšem delší čas. Bude to ale v pohodě,“ je přesvědčen.

Foto: Petr Marek

Olomoucký útočník Petr Fridrich

Největší letošní posilu Hanáků ocenil i asistent olomouckého kouče Róbert Petrovický. „Je to talentovaný hráč, jsme rádi, že ho máme. Má pohotovou střelu, umí si najít místo před bránou. Musí ale zapracovat na obranné fázi,“ podotkl.

I on byl z porážky s favorizovanými Pardubicemi zklamaný. „Do zápasu jsme výborně vstoupili, měli jsme tlak, šance. jenže jsme je nevyužili a pak přišly pro nás kruté chvíle. Rázem to bylo 0:2. Zvedla nás až pětiminutová přesilovka. Sice jsme v ní skórovali jen jednou, ale později jsme přece jen vyrovnali. Pak to byl obrovský boj a je škoda, že závěr nám nevyšel. Musíme se dovře připravit na další duel,“ uvedl Petrovický.

Radost ze tří bodů naopak neskrýval kouč Dynama Marek Zadina. „Bylo to, jak jsme čekali, rychlé utkání, se spoustou osobních soubojů, agresivity, šancí a vyloučení. Z naší strany tvrdě vybojované. Kluci hráli týmově, šli si za vítězstvím. Zranění přišla brzy. Přeskládali jsme to na tři lajny, věřili, že to bude fungovat, a kluci to zvládli,“ pochvaloval si.

Související témata: