Hlavní obsah

Gólman mě přečetl jako čítanku, kál se Navrátil

Kohouti do extraligy špatně vstoupili. Po třech porážkách v řadě však zabrali a další dva duely vyhráli. A hlavně, výrazně šli nahoru také herně. Potvrdili to i proti Litvínovu, který je v laufu a bez ztráty kytičky. Do výsledku se to ale nepromítlo. Šesté výhře Vervy v řadě nezabránili. Selhali v koncovce a prohráli 2:1. Popel si sypal na hlavu hlavně Jakub Navrátil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. HC Verva Litvínov 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

6. kolo: Olomouc - Litvínov

„Neproměnil jsem šance, které gólem skončit měly, a proto jsme to nedotáhli ani do prodloužení,“ kál se v minulé sezoně se sedmnácti trefami a dvaceti asistencemi nejproduktivnější olomoucký hráč.

Další domácí ztráta ho mrzela i proto, že s lídrem soutěže dlouho Hanáci drželi krok. „Věděli jsme, že budou výborně bruslit, že budou sebevědomí, ale brali jsme je jako každého jiného soupeře. A myslím, že jsme se na ně i dobře připravili. V některých pasážích jsme byli i lepší. Bohužel, ve třetí třetině jsme udělali chybičku a byli jsme za ni potrestáni. No a jak jsem řekl, já selhal v koncovce,“ přiznal bez vytáček.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Litvínov 1:2 (48. D. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nejblíže gólu měl asi ve druhém dějství. Poté, co byl faulován, když se řítil sám na gólmana Zajíčka, dostal příležitost v podobě trestného střílení. „Když jedete sám na bránu ve hře, nepřemýšlíte tolik. Většinou uděláte, co vás první napadne. U nájezdu je to těžší. Snažíte se něco vymyslet. Platilo to i dnes v mém případě. Myšlenku jsem měl, ale gólman mě přečetl jako čítanku. Takže on udělal všechno dobře a já špatně, nevymyslel jsem nic,“ kroutil hlavou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Litvínov, faulovaný olomoucký Navrátil trestné střílení neproměnilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Skórovat v utkání s Vervou mohl však vícekrát. Zkoušel dorážky, rány z dálky, z blízka, ale nepochodil. „Snažil jsem se do toho jít, ale… Chybělo mi trochu štěstí, třeba nějaký lehký odraz, nebo něco podobného. Důležité však je, že se do šancí dostávám. Věřím, že když tak budu pokračovat, nějaký ušmudlaný gól přijde, nakopnu se a půjde to,“ uvedl útočník, který se v letošní sezóně zatím trefil pouze jednou.

Další příležitost bude mít ve středu. Proti Kohoutům ale bude stát opět silný soupeř, pražská Sparta. „Neřešíme, s kým si to rozdáme. Víme, kdo přijede, s kým hrajeme. Zásadní ale je, soustředit se na vlastní hru. Na to, aby každý dodržoval systém, který praktikujeme. Pak se to může přiklonit na naši stranu. Jen musíme být produktivní, a ne jako já dnes,“ dodal Navrátil.

  4 : 1 Třinec - Hradec Králové 4 : 1 dohráno
20240929T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Hradec Králové
Třinec vs. Hradec Králové
Třinec
Hradec Králové
  0 : 4 Pardubice - Sparta 0 : 4 dohráno
20240929T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Sparta
Pardubice vs. Sparta
Pardubice
Sparta
  3 : 1 Plzeň - Brno 3 : 1 dohráno
20240929T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Brno
Plzeň vs. Brno
Plzeň
Brno