Hlavní obsah

Gól z nebe, který Rulíkovi vyvolal temné vzpomínky. Zažil jsem toho tolik, že bych mohl napsat knížku

Byl to tak trochu gól z nebe. Třinec měl za sebou „neúspěšnou" přesilovku, hlasatel zrovna při přerušení ohlásil komerční pauzu, ale hlavní sudí vyrazili na trestnou, aby si tu zpětně přehráli jeden zdánlivě nenápadný moment. A když se po třech minutách zkoumání vrátili na led, rázně ukázali na střed, čímž potvrdili, že „neviditelnou" střelu Andreje Nestrašila vyrazil Roman Will betonem až za čárou. A že Třinec necelých sedm minut před koncem prohrává už jen o jediný gól. „Já to nebudu komentovat, protože jsem toho zažil tolik, že bych mohl napsat knížku. A to je asi tak všechno," říkal po utkání poněkud tajemně pardubický trenér Radim Rulík, navzdory tomu, že jeho tým nakonec vítězství uhájil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Andrej Nestrašil střílí třetí třinecký gól, který ale odhalilo až přezkoumání u videa.

Článek

Ten impuls ke zkoumání situace vzešel od Nestrašila. Při přerušení přijel za sudími a prosil je, ať jeho ránu ještě překontrolují. „Stoprocentně jistý jsem si nebyl, ale věděl jsem, že je šance, že to gól byl. Pak kluci (videokouči) shora mávali, že byl, takže za to člověk nic nedá," říkal Nestrašil.

A jelikož při přerušení na kostce žádné odhalující záběry nešly, byl verdikt sudích, po kterém Třinec snížil na 3:4 překvapením pro všechny. I když... „V reálu jsem to neviděl, ale ve finále mě to nepřekvapilo, protože jsem na to zvyklý," sypal ze sebe po utkání pardubický trenér Rulík. „Takto jsme loni dostali gól s Boleslaví."

A hned mu na mysli vyskočil okamžik z loňského semifinále rovněž proti Třinci, kdy ještě velel Mladé Boleslavi. Ta ve třetím utkání vedla 3:1, v 59. minutě se boleslavský brankář Gašper Krošejl vytasil proti ráně Erika Hrni, ale po přezkoumání videa sudí rozhodli, že puk lapil až za čárou. Třinec snížil na 2:3, pak při power play vyrovnal a nakonec rozhodl v prodloužení. V sérii se dostal do vedení 3:0, které už nepustil.

„Já jsem zvyklý na vše. Nebudu to komentovat, protože jsem toho zažil tolik, že by mohl napsat knížku. My jsme tenkrát puk za čárou neviděli. Pokud tentokrát byl v bráně, pak to bylo správné rozhodnutí," říkal nyní v Třinci Rulík.

Ani kouč Třince Zdeněk Moták neměl bezprostředně po duelu jasno, jak se gól zrodil. „Pro nás je to daleko, byla tam skrumáž a je to neviditelné."

Televizní záběry prozradily, že sudí rozhodli správně, což mohla být pro Pardubice v daný moment velká rána. Však i útočník Dynama Lukáš Radil popisoval: „Jen to podtrhlo celou tu třetí třetinu, která byla z naší strany špatná. Že vyškrábnou z videa, že to byl gól."

Nakonec ale Dynamo už vedení nepustilo a vynutilo si sedmý rozhodující zápas. Klíčové se totiž ukázaly první dvě třetiny a získaný náskok 4:0. „Jako trenéři jsme tušili a apelovali na mužstvo, že kdybychom ve třetí třetině brzy inkasovali, že by to mohlo být sakra těžké. A bylo. Nicméně jsme výhru uhájili bojovností a je jedno, jestli to skončilo o gól nebo o dva, protože se hraje na vítězství," říkal Rulík. A i vedle něj stojící Moták přikyvoval. „Udělali jsme až příliš mnoho chyb, které byly bohužel potrestány. A ani třetí třetina, která byl z naší strany výborná, to nespravila."

A tak přijde v pátek na řadu zápas číslo sedm.

  0 : 2 Karlovy Vary - Mladá Boleslav 0 : 2 dohráno
20240920T18 : 00:00+0200
Karlovy Vary vs. Mladá Boleslav
Karlovy Vary vs. Mladá Boleslav
Karlovy Vary
Mladá Boleslav
  2 : 4 Olomouc - Pardubice 2 : 4 dohráno
20240920T18 : 00:00+0200
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc vs. Pardubice
Olomouc
Pardubice
  1 : 2 Hradec Králové - Brno 1 : 2 dohráno
20240920T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Brno
Hradec Králové vs. Brno
Hradec Králové
Brno
  2 : 4 Liberec - Vítkovice 2 : 4 dohráno
20240920T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Vítkovice
Liberec vs. Vítkovice
Liberec
Vítkovice
  4 : 2 Kladno - Sparta 4 : 2 dohráno
20240920T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Sparta
Kladno vs. Sparta
Kladno
Sparta
  1 : 3 Plzeň - Litvínov 1 : 3 dohráno
20240920T17 : 30:00+0200
Plzeň vs. Litvínov
Plzeň vs. Litvínov
Plzeň
Litvínov
  4 : 0 Třinec - České Budějovice 4 : 0 dohráno
20240920T17 : 00:00+0200
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice