Hlavní obsah

Energie po třineckých faulech postrádá dvojici útočníků

Jejich marodka byla téměř prázdná, nyní však musejí karlovarští hokejisté řešit dvě absence v útoku. Do středečního duelu na ledě Hradce Králové nenastoupí forvardi Arttu Ilomäki a Filip Koffer, kteří utrpěli zranění v nedělním utkání v Třinci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – Karlovy Vary, třinecký Sikora sestřelil IlomäkihoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Energie nečekaným skalpem mistra poměrem 4:2 prodloužila sérii vítězství už na čtyři zápasy a vyhoupla se na sedmou pozici tabulky. Vedle tří bodů si však Západočeši odvezli také dvě zranění.

Pouze 99 vteřin stihl v zápase odehrát finský útočník třetí formace Arttu Ilomäki. Po rozehrání kotouče si na něj vyšlápl 18letý domácí junior Petr Sikora, který soupeře tvrdě sestřelil. Třiatřicetiletý centr zůstával dlouho otřesený na ledě, zatímco rozhodčí zkoumali zákrok na videu, načež udělili Sikorovi dvouminutový trest.

Ilomäki se z tvrdého faulu nyní bude několik dní zotavovat. „Finský útočník je v pořádku, nicméně Energii bude i tak v nejbližších zápasech chybět. O jeho návratu do sestavy rozhodne ošetřující lékař na základě dalších kontrolních vyšetření a aktuálního zdravotního stavu,“ uvedl západočeský klub na sociálních sítích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – Karlovy Vary, faul třineckého Janka na KofferaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Obětí faulu byl i další z forvardů Filip Koffer. Křídelník čtvrté formace ve druhé třetině schytal u mantinelu krosček od obránce Bohumila Janka do oblasti žeber. „Sice zápas dohrál, poranění ve střední části těla mu ale dnes v Hradci nastoupit neumožní,“ prozradila Energie. V sestavě tak dostanou prostor Daniel Kružík s Davidem Kofroněm.

Dvojice útočníků tak přibyla na marodku k obránci Ondřeji Dlapovi, jenž na jaře podstoupil operaci a na podzim by se měl vrátit do extraligového kolotoče.