Hlavní obsah

HOKEJ ONLINE: Litvínov chce udržet neporazitelnost, v cestě mu stojí Motor. Dynamo si jede pro odpustek

Aktualizováno

Sedmé kolo hokejové extraligy nabídne v první říjnový den pouze pět duelů. Přitom na úterý jich bylo naplánováno šest. Zápas Vítkovic s Mladou Boleslaví se ale kvůli nákaze ve slezském týmu odložil. Hitem kola měla být podle předsezonních predikcí bitva brněnské Komety s Pardubicemi (18:00). Jenže skutek utek… Jihomoravané se krčí až na předposledním místě a rovněž páté Dynamo sem tam pěkně ujede. Podle postavení v tabulce se tak dá nazvat utkáním kola souboj sedmého Kladna s šestým Třincem (18:00). Od půl šesté večer Litvínov hostí České Budějovice, v 18 hodin pak změří síly Liberec s Karlovými Vary a Hradec Králové s Plzní. Web Sport.cz vám nabízí ze všech utkání podrobné online reportáže a ve videoukázkách i všechny góly, nejzajímavější momenty a sestřihy zápasů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Rytíři Kladno 2:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Litvínov hlásí rekord extraligy. Přesněji řečeno, samostatné české soutěže od sezony 1993/1994. Poprvé v historii ovládl nějaký tým šest úvodních střetů bez ztráty kytičky. Na svém kontu tak nashromáždil plných osmnáct bodů. Stoprocentní bilanci bude hájit před vlastními fanoušky po vydřené výhře 2:1 v Olomouci. A jestliže Verva cílí i na historické maximum, potřebuje zvítězit ještě čtyřikrát. Sparta i Brno totiž v minulém století natáhly své vítězné série v úvodu sezony na devět zápasů v řadě.

Dnes Litvínov přivítá českobudějovický Motor, který se po hladké výhře nad Pardubicemi na tři kola zadřel a klesl na desátou pozici. Navíc v neděli ztratil doma v posledních osmi minutách dvoubrankové vedení nad Mladou Boleslaví.

Největší překvapení nejvyšší hokejové soutěže se jmenuje Kladno. Rytíři, kteří se v posledních sezonách zachraňovali přes baráž, šokují celou hokejovou veřejnost. Pod velením „Jágrcopa“ nasbírali už osm bodů. A ne lecjakých. Doma se vypořádali se Spartou i Brnem a naposledy uzmuli dva body po nájezdech Liberci v jeho hájemství. Dnes je čeká další tvrdý oříšek. Soudě podle pěti posledních sezon ten nejtvrdší. Nicméně mistrovský Třinec je pouze o bod před nimi. Navíc se mu venku nedaří. Za nula prohrál na Spartě, ve Vítkovicích padl v prodloužení a v Mladé Boleslavi na nájezdy.

Foto: Vít Černý, ČTK

<p>Utkání 6. kola hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno, 29. září 2024 v Liberci.</p>

Podle prognóz měl hrát, dejme tomu, čtvrtý s lídrem. Skutečnost je ale taková, že Brno se potácí na třinácté příčce a Pardubice jsou mimo první čtyřku, která se vyhne předkolu play off. Oba týmy může uklidnit jediné, že do konce základní části schází ještě šestačtyřicet předlouhých kol. Na východě Čech to však začíná pod pokličkou lehce bublat. Dynamo prohrálo „už“ dvakrát. Navíc v obou případech způsobem, který není hodný největšího aspiranta na titul. V Českých Budějovicích dostalo výprask (1:6) a v neděli prohrálo doma po ostudném výkonu se Spartou 0:4. Jedno je jisté, do Brna si jede pro odpustek.

Kometa je největším negativním překvapením soutěže. Doma prohrála oba zápasy. Drží ji tak pět bodů zvenku. Potýká se se zoufalou koncovkou, když pouze v jednom utkání dokázala v základní době vstřelit více než jednu branku. A to dvě.

Pátý pokus. Čtyři předchozí utkání totiž Liberec na svém ledu prohrál. Dva bez jakéhokoliv zisku, ve dvou urval alespoň bod. Naopak se může opřít o venkovní duely, ve kterých vytěžil pět bodů ze šesti možných. Dnes se mu postaví Karlovy Vary. Hokejisté z lázeňského města se po senzačním vítězství na Spartě a následném domácím obratu proti Hradci Králové vrátili na začátek sezony, kdy dvakrát po sobě prohráli. V neděli odevzdali všechny body Vítkovicím, které už sužovaly zdravotní problémy.

Pokus o pláchnutí ze sklepa. Ne, nejedná se o žádnou únikovou hru. Takový cíl si vytyčili hokejisté Mountfieldu HK. V šesti extraligových dílech nasbírali pouze čtyři body. Sebevědomí před domácím duelem s Plzní jim dodává fakt, že všechny brali doma. Ale pozor, Škodovka se rychle vzpamatovala z domácího debaklu se Spartou a momentálně táhne pětibodovou šňůru, včetně vítězného prodloužení z Liberce.

Šestý plánovaný duel mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví se kvůli nákaze v týmu domácích nekoná, náhradní termín zápasu bude teprve určen.

  0 : 0 Litvínov - České Budějovice 0 : 0 7. min Živě
20241001T17 : 30:00+0200
Litvínov vs. České Budějovice
Litvínov vs. České Budějovice
Litvínov
České Budějovice
  Hradec Králové - Plzeň dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Plzeň
Hradec Králové vs. Plzeň
Hradec Králové
Plzeň
  Liberec - Karlovy Vary dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Liberec vs. Karlovy Vary
Liberec vs. Karlovy Vary
Liberec
Karlovy Vary
  Brno - Pardubice dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Brno vs. Pardubice
Brno vs. Pardubice
Brno
Pardubice
  Kladno - Třinec dnes 18 : 00
20241001T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Třinec
Kladno vs. Třinec
Kladno
Třinec