Hlavní obsah

Dotěrné Kladno sbírá porážky se vztyčenou hlavou. Poklona i od soupeře

Po červeném koberci porážek chodili hokejisté Kladna v minulých letech pořádně často. V aktuální sezoně zažívají krizi poprvé. Ovšem pouze výsledkovou, nikoliv herní. Při posledních třech prohrách byli silným soupeřům více než vyrovnaným sokem. Na Spartě dokonce dokázali otočit skóre, přesto koušou porážku 2:5. „Nemůžeme věšet hlavy,“ uvědomuje si gólman Adam Brízgala.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Kladno, dva slepené góly KladnaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

15. kolo Sparta - Kladno

Větší hokejová kvalita byla na straně Pražanů, hosté však předčili favorita v bojovnosti, nasazení i osobních soubojích.

„Soupeř si zaslouží velký respekt. Zase jsme viděli velmi živé, bruslivé a nepříjemné Kladno,“ uznal domácí kouč Pavel Gross. „Hrají výborně. Poslední roky byli dole, teď chodí do každého zápasu na sto procent. Zatím jim to nese ovoce,“ souhlasil i útočník Pavel Kousal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Kladno, momenty Dominika MašínaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Tedy neslo. První čtvrtina vyšla Středočechům nad očekávání dobře, nyní se po třech porážkách ve vyrovnané tabulce propadli na desátou příčku. „Pokaždé jsme bojovali, ale neuhráli jsme ani bod,“ mrzelo kladenského kouče Davida Čermáka. Rytíři se ovšem za představení v O2 areně nemusejí stydět. „Duel na Spartě nikdy není snadný, navíc soupeř má fazonu. Zápas měl tempo od začátku do konce a dokázali jsme držet krok,“ oceňoval útočník Petr Straka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Kladno 1:1 (44. Pietroniro)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Právě on měl velký podíl na hostujícím vyrovnání ve třetí části, když za brankovou vybojoval puk a přichystal gól pro Pietronira. O 74 sekund později navíc dokonal obrat Tralmaks a kladenský kotel šel v euforii do půl těla. „Bylo tady pořádné vedro. Tak se na mě podívejte, jak vypadám,“ smál se Straka, kterému z obličeje tekly čůrky potu. „Ale atmosféra byla opravdu parádní,“ oceňoval návštěvu 14 864 diváků.

Facka však Spartu nakopla a díky schované střele Krejčíka domácí srovnali. „Bohužel jsem přes clonu nic neviděl,“ povzdechl si Brízgala, který do té doby čaroval. „Pak už jsme zpanikařili, začali jsme po sobě házet puky. Byli jsme v křeči,“ mrzelo ho.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Adam Brízgala z Kladna inkasuje gól proti Spartě.

Obrat Pražanů zařídil Sobotka, ke srovnání už se Rytíři nedostali, a ještě inkasovali dvakrát do prázdné branky. Z domácích duelů proti Mladé Boleslavi i Pardubicím ani z utkání na Spartě si tak neodnesli jediný bod. „Těžko říct, co nám chybí. Musíme se nad tím zamyslet. V předchozích zápasech jsme z minima šancí dokázali dát spoustu gólů, teď nám to přestalo padat. O to víc se potřebujeme semknout,“ zavelel Straka.

Na paniku ovšem není v Kladně vůbec žádný prostor. „Na tomhle výkonu se totiž dá stavět. Letos je naše hra mnohem lepší,“ mínil Brízgala. Že by tak mohla přijít podobná série 17 proher jako v minulém ročníku, si Rytíři absolutně nepřipouštějí. „Tomu se rozhodně budeme snažit zabránit. Pořád si věříme. Ale nekoukáme dál než na nejbližší zápas. V úterý to doma s Litvínovem musíme umlátit,“ ví trenér Čermák.