Hlavní obsah

Změny v Pardubicích: Příchod prvního Američana, kapitán už trénuje. A řeší se i nečekaný trejd

Aktualizováno

V sestavě vedoucího celku hokejové Tipsport extraligy by se brzy mohl objevit další mistr světa. Vedle kapitána Lukáše Sedláka, který po otřesu mozku konečně začal plnohodnotně trénovat, se v zákulisí řeší jedna poměrně nečekaná výměna. Pardubice mají uspíšit příchod českobudějovického centra Jáchyma Kondelíka, jenž má na východě Čech podepsanou smlouvu od příštího ročníku. Do Motoru by místo světového šampiona z Prahy poslali zkušeného centra Tomáše Zohornu. A Dynamo už oznámilo i jednu útočnou posilu ze zámoří.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Třetí sezonu v řadě platilo, že za Pardubice hrají jen čeští a slovenští hokejisté. To se nyní změní. Lídr tabulky oznámil příchod 26letého amerického centra Jaspera Weatherbyho, jenž naposledy působil na farmě Nashvillu v Milwaukee. Letos byl zatím bez angažmá, v ročníku 2021/2022 odehrál 50 zápasů v NHL za San Jose.

Foto: Profimedia.cz

Americký útočník Jasper Weatherby si zahrál i slavnou NHL v dresu San Jose.

„Přivádíme silového útočníka, který může být velkým přínosem pro naši ofenzívu. Jasper je mladým hráčem, který má zkušenosti se zámořskými soutěžemi a může zlepšit náš důraz v předbrankovém prostoru i pohyb v útočném pásmu,“ uvedl sportovní ředitel Petr Sýkora pro klubový web.

Další dobrou zprávou pro Pardubice je, že se blíží návrat kapitána. Jeho absence se na herním projevu týmu v úvodu sezony výrazně projevila. Sedlák se zranil už ve druhém kole na ledě Olomouce. Bez něj Východočeši vypadli už v základní skupině Ligy mistrů, v domácí soutěži se však postupně prokousali do čela tabulky.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Pardubic Lukáš Sedlák.

Dynamo už však comeback hvězdného forvarda netrpělivě vyhlíží. „Sedlo už je ve stavu, kdy začal naplno trénovat. Myslím si, že teď není kam spěchat, a věříme, že po reprezentační pauze se zařadí zpátky do sestavy,“ prozradil Sýkora. Sedlák by tak teoreticky mohl naskočit do šlágru 19. kola na ledě Sparty v pátek 15. listopadu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary - Pardubice 1:1 (59. T. Zohorna)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Novinek z kádru hlavního aspiranta na titul však není nikdy dost. Na sociálních sítích se hojně diskutuje o možném trejdu úspěšných centrů. Zainteresovaní fanoušci Dynama už mají za hotovou věc, že se s týmem rozloučí dvojnásobný extraligový mistr, 36letý Tomáš Zohorna (letos 2+2).

Nejstarší z bratrské trojice ještě v nejvyšší soutěži neoblékal jiný než červenobílý dres, letos mu však končí smlouva. A podle spekulací by měl ještě před jejím vypršením zamířit do Českých Budějovic výměnou za 24letého Jáchyma Kondelíka (1+3), což ovšem pardubičtí příznivci neberou zrovna jako pozitivní zprávu.

Z pohledu Motoru by trejd dával smysl. Odešel by hráč, který zatím nenavazuje na loňský průlomový ročník, kdy se stal s reprezentací mistrem světa. A především útočník, o kterého Jihočeši v létě tak jako tak přijdou, jelikož už s velkým předstihem podepsal dlouholetý kontrakt v Dynamu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - České Budějovice 1:1 (22. Kondelík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jihočeši naopak získají zkušeného borce, který už sice nesbírá bod na zápas, ale pořád si své odehraje a pomůže mladším spoluhráčům. Se Zohornou navíc, na rozdíl od Kondelíka, mohou diskutovat i o smlouvě na příští sezonu.

V aktuálním ročníku extraligy zatím nedošlo ani k jedné výměně a hned je blízko taková přestupová bomba. Oficiální punc jí ovšem zatím schází, a tak bude zajímavé sledovat, jak se situace dále vyvine.