Hlavní obsah

Strašný, strašný… Horší bolest jsem dlouho nezažil, líčil Frodl

Aktualizováno

Při tomto momentu diváci v pražské O2 areně jen trnuli. Zejména mužská část. Karlovarský brankář Dominik Frodl totiž po zákroku proti ráně sparťanského beka Aarona Irvinga zůstával v bolestech ležet na ledové ploše. Jeho život sice nikterak ohrožen nebyl, budoucnost potenciálních potomků nicméně ano. Jak totiž Frodl sám přiznal, kotouč ho trefil přímo do rozkroku. „Chlapi budou vědět,“ prohlásil nejprve. „Tak ještě že už mám aspoň jednu dceru,“ vtipkoval s úsměvem po cenném vítězství 2:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Frodl dostal pukem do citlivých míst, karlovarský gólman však utkání na Spartě dochytal.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta - Karlovy Vary

Nejdříve to vypadalo na natažená třísla nebo podobný problém, který se gólmanům stává při rychlém přesunu. Při takovém zranění by však nejspíš 28letý brankář zápas 3. kola hokejové extraligy nedochytal. Petr Hamalčík, dvojka karlovarské Energie, si sice už nandal masku a byl připraven naskočit na zbylých pět minut, Frodl ovšem hned na střídačku signalizoval, že závěr zvládne.

„Ale teda dlouho jsem nezažil horší bolest. Ještě teď mě šíleně bolí břicho. Strašný, strašný…“ líčil po utkání zkušený gólman, kterému na oklepání se pomohla i komerční přestávka. „Už párkrát jsem mezi nohy dostal, ale nikdy to nebyla taková rána. Ale věřil jsem, že to přejde a že to zvládnu dochytat. Naštěstí to nějak šlo,“ říkal s úlevou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Dominik Frodl z Karlových Varů při utkání proti Spartě.

Mohlo ho alespoň těšit, že dlouhé minuty utrpení přinesly odměnu. Frodl dělovku kanadského tvrďáka Irvinga vyrazil a nepovolil Spartě snížení. Domácí sice korigovali stav 71 sekund před koncem díky dorážce Kryštofa Hrabíka, avšak vyrovnat už nedokázali. „Děním na ledě už jsem se díky bolesti aspoň tolik netrápil,“ usmál se. „Ale ne, dostali nás celkem pod tlak a dokázali snížit. Naštěstí už jsme to však udrželi,“ radoval se Frodl.

Západočeši oslavili první vítězství v sezoně a prolomili střelecké trápení. Na úvodní góly aktuálního ročníku čekali 153 minut a 39 sekund. „Dva zápasy bez gólu hovořily za vše. Potřebovali jsme pořádně zabrat. A to se povedlo, vezeme tři body,“ pochvalovala si opora Karlových Varů, které dokázaly na Spartě vyhrát už potřetí v řadě.