Hlavní obsah

Český tým legend odtajněn. Na Letné se pod širým nebem postaví Voráčkovi, Eliášovi či Čechovi

Čtyřdenní hokejovou událost pod širým nebem na pražské Letné, která mj. nabídne dva zápasy české extraligy a po jednom ze slovenské a německé nejvyšší soutěže i české Maxa ligy, zakončí v neděli 8. prosince utkání legend českého hokeje proti týmu světových hvězd vedenému Jakubem Voráčkem a Patrikem Eliášem. Organizátoři nyní zveřejnili kompletní soupisku českého družstva.

Projekce areálu na Winter Hockey Games 2024 na LetnéVideo: Winter Hockey Games

Článek

A že se 16 tisícovek fanoušků, kterých se vejde na provizorně vybudované tribuny na Letenské pláni, má na co těšit! Účast přislíbili i borci, kteří v minulosti startovali na MS a jejichž starty v NHL se v součtu dají počítat na tisíce.

Mezi nejvýraznější jména patří současní asistenti reprezentačního trenéra Rulíka Tomáš Plekanec, Marek Židlický a Ondřej Pavelec či extraligové legendy David Výborný a Jaroslav Bednář.

Soupiska českých legend
Brankáři:

Michal Neuvirth
Ondřej Pavelec
Obránci:
Marek Židlický
Lukáš Krajíček

Jakub Nakládal
Ondřej Němec
Michal Barinka
Libor Procházka

Jaroslav Nedvěd
Útočníci:

Tomáš Plekanec
Jiří Tlustý
Martin Hanzal
Jiří Novotný
Jaroslav Bednář
Petr Čajánek
David Výborný
Jan Hlaváč
Jaroslav Hlinka
Radek Duda
Zbyněk Irgl
Tomáš Vlasák

Výběr světa má prozatím potvrzených šest jmen - kromě zmíněných Voráčka s Eliášem i Roberta Holíka, Slováky Ľubomíra Višňovského s Mariánem Gáboríkem nebo fotbalovo-hokejového obojživelníka Petra Čecha.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Jakub Voráček

Zatímco český výběr skládal Slavomír Lener, mužstvo světových hvězd mají na starosti Voráček s Eliášem. „Dáme dohromady tým legend Philadelphie a New Jersey,“ řekl už dříve Voráček.

Oba bývalí hráči NHL pak nastínili pár jmen, která by se mohla v Praze představit. „Mohla by přijet celá Legie zkázy, legendární lajna, jedna z nejlepších v devadesátých letech, tedy John LeClair, Eric Lindros, Mikael Renberg,“ prozradil už dříve Voráček. „Oslovil jsem i Scotta Hartnella nebo Waynea Simmondse. Praha má před Vánoci krásný nádech. Mohl by to pro ně být zajímavý výlet, nejen co se týče hokeje,“ líčil.

Legendy chce přivézt i Eliáš. „Věřím, že se tu setkám s bývalými spoluhráči Petrem Sýkorou a Jasonem Arnottem. V jednání je Scott Niedermayer,“ poznamenal Eliáš. „Zážitek hrát pod širým nebem je výjimečný. Nejen pro hráče, ale i pro diváky a celkově pro hokej,“ podotkl.

Potvrzená jména do výběru Světa:
Jakub Voráček
Patrik Eliáš
Petr Čech
Bobby Holík
Ľubomír Višňovský
Marian Gáborík

Prodej vstupenek na mimořádný hokejový víkend v Praze probíhá prostřednictvím společnosti Ticketportal. Ceny lístků se pohybují od 390 do 990 Kč na stání za brankami a od 490 do 1990 na sezení. Winter Hockey Games se původně měly uskutečnit už v prosinci 2020 ve Špindlerově Mlýně a v rámci extraligy měly proti sobě nastoupit Sparta s Hradcem Králové a Pardubice s Kladnem, v rámci Chance ligy zase Vsetín s Vrchlabím.

Z akce ale kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením sešlo, a to i o rok později. Organizátoři následně oznámili, že hokejové zápasy pod širým nebem se nakonec uskuteční v Praze v prosinci 2022. Ani na tuto akci ale nedošlo, což platilo i pro další termín stanovený na konec roku 2023.

Program Winter Hockey Games 2024 v Praze

Čtvrtek 5. prosince:

zápas univerzitního hokeje Česko–Slovensko

Pátek 6. prosince:

zápas německé DEL Grizzlys Wolfsburg-EHC Red Bull München

HC Škoda Plzeň–Banes Motor Č. Budějovice

Sobota 7. prosince:

zápas slovenské extraligy HC Slovan Bratislava–HC Košice

HC Sparta Praha–HC Kometa Brno

Neděle 8. prosince:

zápas Maxa ligy HC Slavia Praha–VHK Robe Vsetín

zápas legend Česko-výběr světa

Pod širým nebem se dosud uskutečnilo šest duelů české extraligy. Nejprve v lednu 2011 mezi Pardubicemi a Brnem (4:2), kdy zápas na plochodrážním stadionu ve Svítkově sledovalo 17 140 diváků. O pět let později za Lužánkami Kometa nejprve porazila Plzeň (5:2) a pak podlehla Spartě (2:4). Divácký rekord se posunul na 18 514, potom dokonce na 21 500 diváků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zápas Karlových Varů s Plzní pod širým nebem v Klingenthalu: Nástup na led, speciální dresyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V lednu 2020 se hráči Sparty a Litvínova (3:2) utkali na fotbalovém stadionu v Drážďanech, kde zápasu přihlíželo v ochozech dokonce 32 009 diváků. V lednu 2023 se střetly Třinec a Brno (6:1) na Tehelném poli v Bratislavě. Letos v únoru pak 13 tisíc lidí v německém Klingenthalu vidělo výhru Plzně 5:2 nad Karlovými Vary.