Hlavní obsah

Červenka ustoupil. V Dynamu se své ikonické desítky vzdal

Aktualizováno

Bezprostředně po jeho přestupu do Pardubic se kolem toho strhlo slušné haló… Bude Roman Červenka nosit na dresu desítku, s níž je zvyklý hrát praktiky celou svou kariéru, přestože toto číslo je v Dynamu vyřazeno a visí u stropu haly? Kapitán hokejových mistrů světa nakonec sáhl po čísle 19.

Roman Červenka nechce být na jaře bez play off, proto se upsal Pardubicím. Před novou sezonou trénuje s Jágrem. Video: Sport.cz

Článek

Nosit na zádech číslo, které je v klubu vyřazeno, bývá v takřka stoprocentní většině tabu. A protože desítku v minulosti v Pardubicích oblékali legendární hráči Josef Paleček a Jiří Šejba, a právě jejich číslo je vyřazeno a dresy visí pod stropem enteria areny, zdálo se, že neexistuje pro Červenku sebemenší šance dělat si na desítku zálusk.

Majitel Dynama Petr Dědek však v pondělí avizoval, že se pokusí se Šejbou a Palečkem domluvit, zda by Červenkovi číslo nepropůjčili. Obě legendy s tím neměly problém a souhlasily s dočasným uvolněním desítky.

Červenka ale tuto možnost nevyužil.

„Obrovsky si vážím toho, že pánové Paleček a Šejba mi chtěli umožnit, abych hrál s číslem 10. Oba jsou legendami Dynama i národního týmu a opravdu moc si toho vážím. Já ale naprosto respektuji historii a tradici Dynama Pardubice. Proto jsem se rozhodl, že číslo 10, které je mé nejoblíbenější, na mém dresu nebude. V Dynamu budu nosit číslo 19,“ prohlásil osmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa.