Hlavní obsah

Bukartsův gól nakonec platil. Nevím, proč to sudí takhle vyhodnotili, přemítal po prohře Komety Cingel

Odplata za jarní vyřazení ve čtvrtfinále extraligového play off se jim nepovedla. Brněnští hokejisté bez marodících opor Pospíšila a Fleka sice vedli ve své hale nad Vítkovicemi 2:1 a 3:2, avšak nakonec v napínavém utkání 3:5 padli a nenavázali tak před svými fandy na výsledkové zlepšení v uplynulých duelech nejvyšší soutěže.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Vítkovice 2:2 (35. Rob. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

„Naší velkou chybou bylo, že jsme dovolili Ostravanům čtvrt minuty před koncem druhé třetiny vyrovnat na 3:3. My jsme v poslední části pak už bohužel neskórovali. Vítkovičtí ano,“ litoval zklamaný útočník Komety Lukáš Cingel, který vstřelil první gól svého mužstva a připsal si i asistenci.

Jeho příspěvek však aspoň na bod nakonec nestačil. „Nedá se nic dělat. Před námi je ještě spousta zápasů. Musíme být silní v hlavách a pracovat naplno dál,“ plánoval okamžitě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Vitkovice Ridera 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

Dalším klíčovým momentem střetnutí bylo vyrovnání vítkovického Bukartse na 2:2 ve 35. minutě. Sudí na popud brněnské střídačky dlouze zkoumali, zda na hraně brankoviště stojící Mueller nebránil brankáři Furchovi, aby mohl proti střele zasáhnout. K značné nevoli domácího týmu i příznivců Komety nakonec gól uznali.

„Doufali jsme, že branka nebude platit. Nevím, proč to rozhodčí takhle vyhodnotili,“ pokrčil Cingel rameny. Brňané využili v zajímavém utkání pouze jednu přesilovku. „To je málo. Musíme si góly v početních výhodách pomáhat víc. Máme pořád co zlepšovat,“ uvědomoval si slovenský forvard.

Vítá, že i další dvě extraligová utkání proti Liberci a Třinci odehraje Kometa v domácím prostředí. „Nemusíme teď tolik cestovat. A vybude aspoň malý prostor na odpočinek,“ těší Cingela.

Brněnský asistent Jiří Otoupalík se nechtěl k tolik diskutované Bukartsově uznané trefě vyjadřovat. Chyby hledal především ve vlastních řadách. „Vítkovice se postupně zvedají. Věděli jsme, že nás nečeká vůbec snadný zápas. Nám se nesmí stát, že necháme soupeře dvakrát během půlminuty odpovědět na naši vedoucí branku. Platí to zejména o soupeřově srovnání na 3:3,“ štvalo ho.

Věří, že nezdar s Vítkovicemi nezabrzdí Brňany v rozletu. „Musíme makat dál. Hned se začneme soustředit na duel s Libercem,“ myslel už na další extraligové střetnutí. V něm by již mohl v pátek nastoupit po nemoci Flek. „Pospíšilův start naopak pravděpodobný není,“ uvedl Otoupalík na adresu dalšího útočníka Komety.