Hlavní obsah

Budíček, skandoval kotel Sparty. Mdlý výkon a žádné emoce, kritizuje kouč

Sparto, co je s tebou? Jednoho z největších favoritů hokejové extraligy nezastihl začátek sezony zrovna v optimální formě. Pražanům nevyšly ani zápasy v Lize mistrů, pak sice na úvod domácí soutěže zdolali Třinec, jenže nyní utrpěli dvě překvapivé porážky s papírově výrazně slabšími soupeři. Páteční prohru na kladenském ledě neodčinili ani před vlastními fanoušky, doma padli s Karlovými Vary 1:2. „Z lekce jsme se vůbec nepoučili,“ štvalo asistenta trenéra Otakara Vejvodu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Energie Karlovy Vary 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Sparta - Karlovy Vary

Jasně, Sparta sice přestřílela outsidera 35:15, ale do šancí se dostávala hodně kostrbatě. A když už si domácí zajímavou příležitost vypracovali, selhali v přesnosti zakončení nebo na skvěle chytajícím Frodlovi. Nebylo tak divu, že se při jedné z nejhorších pasáží druhé třetiny z tribun ozýval občasný pískot. „Budíček, budíček!“ skandoval i kotel o pár minut později.

„Fanoušky samozřejmě chápu,“ přiznal Vejvoda, který si byl dobře vědom nemastného výkonu svých svěřenců. „Bylo to z naší strany mdlé a bez emocí,“ kritizoval asistent Pavla Grosse. „Hokej je bojovný sport. Systém Sovětského svazu už je dávno pryč, i když hra na krásu může být někdy pohledná. Teď je ale nutné zapojit hlavně bojovnost a sebeobětování před brankou. To mi u našeho mužstva chybělo,“ rozpovídal se poté.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Karlovy Vary 1:2 (59. K. Hrabík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zatímco z hostující šatny se ozýval jásot a oslavné písně, Pražané zůstávali po utkání dlouho schovaní před světem za zavřenými dveřmi. „Museli jsme si k tomu něco říct. Věřím, že jsme si to vyříkali a v úterý v Plzni to bude úplně o něčem jiném,“ doufá útočník Kryštof Hrabík, autor jediné sparťanské trefy.

Také on dobře ví, že Sparta zatím za svým potenciálem pořádně zaostává. „Chtěli jsme k zápasu přistoupit úplně jinak, nepovedlo se. Potřebujeme se vrátit k tvrdé práci, sjednotit se na ledě a zlepšit přístup,“ velel Hrabík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva hlavní trenér hokejistů Sparty Pavel Gross a asistenti trenéra Antonín Stavjaňa s Otakarem Vejvodou.

Souhlasil i jeden z nejzkušenějších hráčů týmu, obránce Michal Kempný. „Celou dobu jsme tahali za kratší konec. Chyběl nám pohyb, prohrávali jsme souboje. Je to o nás, ne o někom jiném. Náš přístup k zápasu odpovídá výsledku,“ mínil bek, jenž po zranění nastoupil k prvnímu utkání v sezoně. „Už jsem se těšil hodně, šest týdnů jsem nehrál zápas, dost dlouhé čekání. Cítil jsem se celkem dobře, jen potřebuju získat herní rytmus,“ vykládal Kempný.

Právě rozsáhlá marodka může být jednou z příčin dost vlažného vstupu Sparty do sezony. Absentuje nemocný brankář Kovář a zranění obránci Mozík, Němeček s Miklišem i útočníci Řepík, Sobotka a Michal Vitouch. „Ale na marodku jsem se nevymlouval loni na Kladně, a nebudu se na ni vymlouvat ani letos,“ prohlásil jen kouč Vejvoda.