Hlavní obsah

Boleslavská smůla pokračuje. Bruslaři nadlouho přišli o dalšího útočníka

Aktualizováno

Místo klidného léta musí hokejisté Mladé Boleslavi řešit další vážný problém. Už minulý týden se při rozcvičení zranil elitní centr a čerstvá posila Steve Moses, který kvůli prasklé šlaše v achilovce přijde o celou sezonu. A nyní Bruslaři oznámili další nepříjemnou novinku. Forvard Filip Suchý na tréninku dostal ránu kotoučem do obličeje a výsledkem je nadvakrát zlomená čelist znamenající několikaměsíční pauzu.

Foto: Profimedia.cz

Filip Suchý (42) bude Boleslavi chybět.

Článek

Vážné zranění utrpěl Suchý na pátečním tréninku. Podobně jako jeho spoluhráč Adam Jánošík, který utrpěl podobný zásah na jaře v utkání s Kladnem, putoval do nemocnice v Praze, kde v úterý podstoupil operaci. „Je to nepříjemné a hodně bolestivé, ale operaci a tím pádem to nejhorší už mám snad za sebou. Budu se rvát, abych byl brzo v pohodě,“ vzkázal 26letý útočník pro klubový web.

Ani minulý ročník, první po příchodu do Mladé Boleslavi z Plzně, Suchému nevyšel podle představ. Odehrál totiž jen 23 zápasů. „Jsem naštvaný a zklamaný. Už minulou sezonu jsem měl hodně zkrácenou kvůli jinému zranění a teď zase tohle,“ postěžoval si.

Zamotanou hlavu s tvorbou soupisky tak nyní má i realizační tým Středočechů. „Je to neuvěřitelné, ale zatím máme opravdu strašnou smůlu,“ smutnil nový sportovní ředitel Tomáš Vlasák. „Filipova rekonvalescence samozřejmě zabere několik měsíců, těžko teď predikovat, kdy se bude moct naplno vrátit,“ prohlásil.

Naznačil tak, že Boleslav se pokusí v již rozebraném trhu najít za Mosese i Suchého nějakou náhradu. „Nebudeme si nalhávat, komplikuje se nám to. Děláme maximum, abychom s tím něco udělali,“ doplnil Vlasák.