Hlavní obsah

Blíží se megapřestup Červenky? Pardubice svolávají mimořádnou tiskovku

Spekulace se opět rozjíždějí na plné obrátky. A v pondělí bude jasno, Pardubice totiž na 13:00 hodin svolaly mimořádnou tiskovou konferenci. „Budeme oznamovat změnu v kádru. Víc v tuto chvíli bohužel prozradit nemůžeme,“ uvedl pro Sport.cz tiskový mluvčí Dynama Jan Mroviec. Do hokejové extraligy by mělo zamířit další opravdu zvučné jméno. Přijde na východ Čech kapitán mistrů světa Roman Červenka?

Hrdý kapitán Roman Červenka. Doba čekání byla strašně dlouhá, vyhráli jsme díky týmovosti. Video: Sport.cz

Článek

O možném megapřestupu 38letého útočníka, jenž odehrál posledních pět sezon v Rapperswilu, se mezi hokejovou veřejností štěbetá od začátku července, kdy Sport.cz kontaktoval majitele Dynama Petra Dědka. „Nebudeme komentovat detaily jednání s hráči, takových jednání jsou desítky. Chceme pro extraligu jenom to nejlepší, už je to podle mého názoru nejlepší liga v Evropě. U Romana bez komentáře,“ prohlásil Dědek.

A tajemný zůstal i po dnešním dotazu. „Do pondělních 13:00 se k ničemu ohledně hokeje, potažmo Dynama, vyjadřovat nebudu. Děkuji za pochopení,“ řekl jen majitel pardubického klubu.

Východočeši neskrývali, že během léta po Jiřím Smejkalovi plánují přivést ještě jedno zvučné jméno do ofenzivy. Lanařili Tomáše Noska nebo slovenské reprezentanty Pavola Regendu či Tomáše Tatara. Všichni z nich ale pokračují v zámoří, a tak úřadující vicemistr musel lovit jinde.

A nakonec možná najde opravdového lídra, kapitána reprezentace a borce, který navzdory svému věku má stále neuvěřitelný (zejména) ofenzivní přínos. Červenka ve Švýcarsku působí už osm let. Za pět sezon v Rapperswilu sice letos prožil bodově nejslabší rok, přesto je bilance 12+28 stále úctyhodná.

Slávistický odchovanec, jenž s pražským celkem slavil extraligový titul v roce 2008, naposledy působil v Česku v ročníku 2015/2016. Za Chomutov zazářil včetně play off úžasnými 70 body a stal se nejlepším hráčem sezony. Teď se jeho návrat do extraligy blíží navzdory tomu, že má v Rapperswilu ještě rok platnou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Roman Červenka s pohárem pro mistry světa schytává pivo za krk od Davida Špačka.

Pardubice by však neměly mít problém Červenku vyplatit. Navíc není tajemstvím, že se švýcarský celek už poohlíží po náhradě. Chce totiž zpátky švédského forvarda Pontuse Aberga, jehož čeští fanoušci znají z krátkého působení z Mladé Boleslavi a který naposledy působil v Astaně v KHL.

A pokud se Rapperswilu podaří příchod dotáhnout, Aberg by byl už osmým cizincem. Jelikož jich ve švýcarské lize může mít klub na soupisce zapsáno jen sedm a pouze šest jich smí zasáhnout do zápasu, potřeboval by se jednoho z nich zbavit. A tak i díky tomu Červenkův megapřestup na pardubickou adresu získává stále reálnější obrysy.

Uvidíme v pondělí…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olympijské hry 2024 probíhají od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojuje 111 českých sportovců, historicky mají Češi na svém kontě přesně 100 olympijských medailí.