Hlavní obsah

Bleskový úder Pekaře mistra nezlomil. Hned jsme to pustili z hlav a makali dál, říkal Sikora

V nabitém kádru mistrovského Třince to mají mladíci těžké. Talentovaný útočník Petr Sikora se ale výzev nebojí a dokazuje, že prosadit se do týmu pětinásobného mistra z posledních pěti dohraných sezon je možné. V této sezoně zasáhl do všech třinácti extraligových utkání a vstřelil tři góly. Trefil se i proti Litvínovu a pomohl k vítězství 3:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC VERVA Litvínov 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Článek
Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC VERVA Litvínov 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ty dva body určitě bereme, ale za tři bychom byli spokojenější. A myslím, že by byly zasloužené. Ale tak to v hokeji někdy je,“ poukázal Sikora na skutečnost, že Oceláři lídra extraligy výrazně přestříleli (49:19). „I tohle ukazuje, že se zlepšujeme. Přehráli jsme Litvínov, byli jsme lepší, byli jsme agresivní. Za to jsme rádi, že se naše výkony zlepšují,“ uvedl Sikora.

Hokejisté Litvínova přijeli hájit na led mistrovského Třince první místo v tabulce a lépe začít nemohli. Po střele Marka Baránka se puk odrazil obloukem přes horní část branky do brankoviště, kde jej ve vzduchu o záda Ondřeje Kacetla zametl do sítě už ve 27. sekundě Matěj Pekař.

Rozhodčí si situaci prohlédli na videu, žádné provinění proti pravidlům neobjevili a třetí gól litvínovského útočníka v ročníku uznali. Šokující úvod ale podle mladého útočníka Třinec nerozhodil. „Hned jsme to hodili za hlavu a makali dál,“ řekl Sikora, který se za necelých devět minut postaral o vyrovnání.

Třetí trefou v sezoně si řekl o stálé místo ve druhém útoku mezi Liborem Hudáčkem a Michalem Teplým. „Střídali jsme se tam s Justinem Addamem, ale od chvíle, kdy jsem dal ten gól, tak už ne. Jsem rád, že gól padl brzo, a už jsem ho tam nepustil,“ usmíval se Sikora.

Třinec výhrou nad Litvínovem utnul třízápasovou sérii porážek (0:2 v Olomouci, 2:4 s Karlovými Vary a 2:4 v Pardubicích). „Odehráli jsme výborný zápas. I já jsem se cítil dobře, nohy mi jely a také to tak i vypadalo. Škoda, že jsem nepřidal alespoň ještě jeden gól. Jednou se mi puk postavil, musím to ještě zlepšit, ať proměníme více šancí,“ líčil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Petr Sikora, Marian Adámek a Michal Teplý z Třince

Utkání dospělo do prodloužení, které v jeho druhé minutě ukončil po samostatném nájezdu tří Třineckých na brankáře Šimona Zajíčka obránce Marian Adámek. „Čekal jsem, že to Majo ještě roztáhne a dáme to do prázdné. Ale udělal to dobře. Jo, jo, on vždycky střílí pod lapačku. To tam ale radši nedávejte, to jsem teď něco prozradil. Musí teď střílet na druhou stranu,“ usmíval se Sikora.

Vítěznou trefu viděl zblízka, protože jel hned za Adámkem připravený dorážet. „Chvilku před tím mě podržel Káca (Ondřej Kacetl), chytl šanci, trošičku mi tam ujel hráč. Naštěstí to dobře dopadlo,“ usmíval se Sikora, který před touto sezonou řešil dilema, zda zůstat v Česku, nebo bojovat o slávu v zámoří.

Talentovaného mládežnického reprezentanta si v šestém kole posledního draftu NHL vybral Washington a Sikora v zámoří v létě absolvoval týdenní kemp. Pak se ale k údivu části hokejových expertů vrátil bojovat o místo v extraligovém Třinci.

Například bývalý hokejista a nyní expert O2TV Jakub Koreis tohle rozhodnutí kritizoval. „Kluci mi to video, kde o mně mluvil, poslali, ale já to neřeším. Podíval jsem se, vypnul jsem to a šel jsem dělat jiné věci,“ uvedl Sikora.

Rozhodnutí nezůstat v zámoří a bojovat o místo v týmu Capitals nelituje. „Bavili jsme se o tom s agentem, ale chtěl jsem zůstat v Třinci. Prostor na ledě dostávám, takže si nemůžu na nic stěžovat. Snad to vydrží,“ vykládal talentovaný útočník.

Proti Litvínovu odehrál šestnáct a půl minuty, v této sezoně zatím nejvíce. „Jak se zvyšuje minutáž, tak mé sebevědomí roste. Když jsem častěji na ledě, jde to samo. Když moc nehraju, je těžší udržet hlavu v zápase. Ale teprve se učím,“ upozornil Sikora.

  2 : 4 Kladno - Mladá Boleslav 2 : 4 dohráno
20241020T16 : 00:00+0200
Kladno vs. Mladá Boleslav
Kladno vs. Mladá Boleslav
Kladno
Mladá Boleslav
  3 : 2 pp Třinec - Litvínov 3 : 2 pp   dohráno
20241020T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Litvínov
Třinec vs. Litvínov
Třinec
Litvínov
  2 : 1 sn Brno - Sparta 2 : 1 sn   dohráno
20241020T17 : 00:00+0200
Brno vs. Sparta
Brno vs. Sparta
Brno
Sparta
  2 : 1 pp Karlovy Vary - Pardubice 2 : 1 pp   dohráno
20241020T17 : 00:00+0200
Karlovy Vary vs. Pardubice
Karlovy Vary vs. Pardubice
Karlovy Vary
Pardubice
  3 : 2 Plzeň - Olomouc 3 : 2 dohráno
20241020T16 : 30:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  9 : 7 Hradec Králové - Vítkovice 9 : 7 dohráno
20241020T16 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Vítkovice
Hradec Králové vs. Vítkovice
Hradec Králové
Vítkovice
  2 : 1 Liberec - České Budějovice 2 : 1 dohráno
20241020T16 : 00:00+0200
Liberec vs. České Budějovice
Liberec vs. České Budějovice
Liberec
České Budějovice