Hlavní obsah

Au, místo oslav šup do nemocnice. Čajka nastartoval obrat bizarní trefou

Vstřelil gól, o kterém zřejmě ani nevěděl. Místo oslav totiž boleslavský útočník Petr Čajka řešil dost jiné problémy. Dělovka spoluhráče Dominika Lakatoše ho trefila přímo do obličeje, od nějž se kotouč odrazil do sítě. Tahle kuriózní trefa nastartovala velký obrat Středočechů, kteří v 6. kole hokejové extraligy zvítězili v Českých Budějovicích 3:2 a v tabulce už jsou druzí. Jejich marodka se však nadále rozšiřuje, Čajka po utkání zamířil rovnou do nemocnice.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor České Budějovice vs. BK Mladá Boleslav 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

6. kolo: České Budějovice - Mladá Boleslav

Bruslaři byli přes 50 minut zápasu naprosto bezzubí. A o pár zubů dost možná přišel i 23letý centr Petr Čajka, který si nemohl vychutnávat radost z důležitého kontaktního gólu. Po Lakatošově ráně se skácel k zemi a moc ho nezajímalo, že právě dal svou třetí branku v extralize. Kuriózní, ale pořádně bolestivý moment odnesl krvavým šrámem. Z duelu odstoupil a následně odjel na vyšetření do nemocnice.

Dost smíšené pocity tak po zápase prožíval hlavně autor tvrdé střely Dominik Lakatoš. „Ten gól mě moc mrzí. Nejdřív jsem měl ohromnou radost, protože jsem konečně viděl puk v bráně. Ale když jsem si pak všiml Čáji na ledě a viděl tu krev… Těžko se mi k tomu hledají slova. Bylo mi z toho špatně a je mi to líto. Snad z toho bude jen pár stehů a dá se rychle do kupy,“ líčil boleslavský snajpr v rozhovoru pro klubový web.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:1 (52. Čajka)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Marodka Středočechů se totiž nadále nepříjemně rozšiřuje. Dlouhodobě chybí Moses se Suchým, na tréninku se zranila i nejnovější posila Kanaďan Greg McKegg. „Je to naprosto neuvěřitelné, něco takového jsem asi ještě nezažil. Jestli nemáme vybranou smůlu tak na tři sezony dopředu, tak už nevím,“ postěžoval si sportovní manažer Tomáš Vlasák. Bruslaři aktuálně postrádají i dalšího z forvardů Hradce a obránce Lintuniemiho, Havlína a Gewieseho.

Navzdory tomu ovšem třináctý celek loňské sezony v novém ročníku zatím válí. Vždyť zatím prohrál pouze na ledě Pardubic, jinak oslavil pět vítězství. A zejména to na jihu Čech, po němž se Boleslav vyšvihla na druhé místo tabulky, bylo hodně cenné.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Mladá Boleslav 2:3 (56. Závora)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Bizarní Čajkova trefa hosty nastartovala a během čtyři minut otočili z 0:2 na 3:2. „Nezabalili jsme to a klobouk dolů před všemi hráči týmu za to, jak jsme to společně dokázali zvrátit. Dalo by se říct, že to byla loupež,“ pochvaloval si Lakatoš. Souhlasit musel i domácí forvard Ondřej Kovařčík. „Takový gól obličejem dá jednou za život. Soupeř se dostal na kontě, my jsme naopak zůstali opaření,“ smutnil Kovařčík pro web Motoru.

Následně srovnal Rekonen a po Lakatošově další asistenci udeřil parádně z mezikruží mladík Závora. „Domácí si mysleli, že to mají hotové, ale my se nevzdáváme. Po loňské zkušenosti hrajeme až do konce,“ oceňoval asistent trenéra David Havíř.

Na Boleslavi jsou zatím oproti minulému ročníku znát tři velké rozdíly. Dokáže otáčet nepříznivý vývoj, nemá problém s efektivitou, a s příchodem Dominika Furcha získala výrazně větší jistotu v brankovišti. A tak se Středočeši i navzdory rozsáhlé marodce v úvodu sezony řadí, celkem nečekaně, mezi úplnou smetánku extraligy.

  4 : 1 Třinec - Hradec Králové 4 : 1 dohráno
20240929T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Hradec Králové
Třinec vs. Hradec Králové
Třinec
Hradec Králové
  0 : 4 Pardubice - Sparta 0 : 4 dohráno
20240929T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Sparta
Pardubice vs. Sparta
Pardubice
Sparta
  3 : 1 Plzeň - Brno 3 : 1 dohráno
20240929T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Brno
Plzeň vs. Brno
Plzeň
Brno