Hlavní obsah

Zadina skončil v NHL a vrátil se do Evropy

Aktualizováno

Jeho zámořská kariéra je alespoň pro následující dva roky u ledu. Čtyřiadvacetiletý hokejový útočník Filip Zadina, jenž v poslední sezoně působil v San Jose, se vrací do Evropy. Dvouletý kontrakt podepsal se švýcarským Davosem, kde bude jeho spoluhráčem i krajan Matěj Stránský.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Filip Zadina během tréninku hokejové reprezentace s koučem Radimem Rulíkem.

Článek

Čtyřiadvacetiletá čtyřka draftu z roku 2018 se loni domluvila s Detroitem na předčasném konci smlouvy, přestože byl platný ještě na dva roky. Zadina následně zamířil do San Jose, kde v 72 zápasech zapsal 23 bodů, zároveň měl ale negativní bilanci -44 při účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech.

Žraloci českému útočníkovi nový kontrakt nenabídli, nedočkal se ani nikde jinde v NHL. Spekulovalo se o Zadinově návratu do mateřských Pardubic, které vede jeho otec Marek, nakonec ale zamířil do Švýcarska.

„Filip přináší spoustu zkušeností a ofenzivních kvalit, a to i přes svůj mladý věk. Je stále velmi mladý a ještě nevyčerpal svůj potenciál. Filip bude jedním ze sedmi cizinců v kádru. Trenérský štáb tak bude mít více možností, jak v každém zápase poslat na led ten nejlepší tým,“ prohlásil generální manažer Davosu Jan Alston.

Dočká se ještě Zadina po konci angažmá v Davosu lasa ze zámoří, nebo se jeho kariéra v NHL zastaví na 262 duelech a 91 kanadských bodech?

Související témata: