Hlavní obsah

Po aféře s bílým práškem našel práci v Rusku. Do KHL putuje další Slovák

Stačilo jedno video, aby si slovenský útočník Adam Růžička pořádně zkomplikoval svou dobře rozjetou hokejovou kariéru. Poslední roky se snažil usadit v NHL, krátce po únorovém trejdu z Calgary do Arizony se však natočil, jak v rozverné náladě pózuje s kreditkou a bílým práškem na stole. Zámořský celek s ním okamžitě rozvázal kontrakt a 25letý forvard skončil bez práce. Až doteď. Od nové sezony bude působit ve Spartaku Moskva.

Foto: Profimedia.cz

Adam Růžička ještě v dresu Arizony

Článek

O zájmu bratislavského rodáka působit v KHL se začalo spekulovat na začátku května, kdy si najal nového agenta Slovince Aljošu Pilka, který má vazby na ruskou soutěž a zastupuje několik slovenských hokejistů hrajících v tamní lize.

Teď už je jasné, že Růžička, jenž v mládeži působil dva roky v Pardubicích a v sedmnácti letech se vydal do zámoří, se skutečně stěhuje do Ruska. Centr, který v NHL převážně v dresu Calgary nasbíral za 117 zápasů celkem 40 bodů (14+26), navzdory pokračující válce na Ukrajině podepsal roční smlouvu ve Spartaku Moskva. Klub to oznámil na sociálních sítích.

„Jsem rád, že všechno dopadlo takhle a stal jsem se součástí takového vážného klubu. Všem fanouškům Spartaku chci vzkázat, že už se nemůžu dočkat začátku nové sezony a společných výher,“ uvedl Růžička pro klubový web. V týmu se potká s krajanem obráncem Michalem Čajkovským, s nímž ho pojí i rodinná vazba. „Obzvlášť se těším, že budu hrát po boku manžela mojí sestry,“ podotkl.

V minulém ročníku působilo v KHL celkem devět slovenských hokejistů. Vedle Čajkovského i brankáři Húska s Rybárem, beci Gernát, Jaroš, Rosandič a útočníci Jurčo Krištof a Liška. Dnes oznámil přestup do Vladivostoku i dosavadní vítkovický obránce Mário Grman, účastník nedávného šampionátu.

Související témata: