Hlavní obsah

Kontroverzní hokejový brankář Greiss rok po konci kariéry vypomůže Frankfurtu

Osmatřicetiletý brankář Thomas Greiss, který odchytal 385 zápasů v NHL, se rok po ukončení kariéry vrací k hokeji. Účastník olympijských her v Soči a Vancouveru vypomůže v německé lize krátkodobě Frankfurtu, kterému se zranili finský gólman Jussi Olkinuora i Cody Brenner. Klub dnes oznámil, že Greiss může nastoupit už v pátek na ledě Ingolstadtu.

Foto: Profimedia.cz

Německý hokejový brankář Thomas Greiss ještě ve službách St. Louis

Článek

Greiss, jenž má za sebou 14 sezon v NHL, byl v roce 2021 vyřazen z německé reprezentace kvůli kontroverzním příspěvkům na sociálních sítích. Gólman například kondoloval k úmrtí amerického pravicového rozhlasového komentátora Rushe Limbaugha, který proslul útoky na menšiny a byl stejně jako Greiss příznivcem bývalého prezidenta Donalda Trumpa. V minulosti německý brankář na instagramu „lajkoval“ přirovnání tehdejší americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové k Adolfu Hitlerovi.

Naposledy Greiss chytal v sezoně 2022/23 za St. Louis. V NHL působil také v San Jose, Phoenixu, Pittsburghu, New York Islanders a Detroitu.

„V úterý jsme Thomase kontaktovali a hned souhlasil, že nám v této složité situaci pomůže. Je to pro nás ideální řešení, protože nechce smlouvu do konce sezony,“ řekl sportovní ředitel Frankfurtu Daniel Heinrizi.

Související témata: