Hlavní obsah

Čech znovu v hokejové bráně. Dojde i na reprezentaci

Bývalý fotbalový brankář Petr Čech se znovu připojí k hokejistům ligového Belfastu Giants. S týmem z britské nejvyšší soutěže se někdejší gólman Chelsea a Arsenalu zúčastní víkendových přípravných zápasů proti Cardiffu Devils a britské reprezentaci, která se chystá na olympijskou kvalifikaci. Zaskočí za Jacksona Whistlea, který je právě s národním mužstvem. Severoirský celek to uvedl na svém webu.

Petr Čech je démon. Kdyby nehrál fotbal, tak se dostane do NHL v hokeji, směje se agent SpálenkaVideo: Sport.cz

Článek

„Na návrat do Belfastu se těším. Všichni vědí, jaký mám ke Giants vztah. V minulé sezoně to s týmem bylo skvělé, takže jsem nadšený, že se vrátím a zapojím se do přípravy, zatímco Jackson bude s britským týmem,“ uvedl Čech.

Dvaačtyřicetiletý rekordman v počtu startů za českou reprezentaci se začal hokeji věnovat po konci fotbalové kariéry v roce 2019 a ze čtvrté ligy to dotáhl až do nejvyšší soutěže. V minulé sezoně dvakrát hostoval v Belfastu a v listopadu za něj nastoupil v utkání s Glasgow Clan na bezmála pět minut a přispěl k vítězství 5:1.

„Petr nám v minulé sezoně hodně pomohl, když jsme měli v brance problémy kvůli zraněním. Je to skutečný profesionál a osvědčený vítězný typ, mít ho mezi hráči v přípravě bude pro tým velkým přínosem,“ řekl trenér Belfastu Adam Keefe. „Petr patří na ledě k největším dříčům a je úžasné ho sledovat. Jsme rádi, že ho tu zase přivítáme,“ dodal kanadský kouč na adresu vítěze fotbalové Ligy mistrů a čtyřnásobného šampiona Premier League.

Související témata: