Hlavní obsah

Dominátor v kvízu zavzpomínal na uspořádání leteckého dne

Hrdina z Nagana Dominik Hašek se znovu vrátil soutěžit na stadion, kde začínal s kariérou. Ne však v hokeji, ale ve znalostech. V Pardubicích zpestřil 7. ročník Mistrovství České republiky v Hospodském kvízu. Vědomosti změřil i s lovci z populární soutěže Na lovu. „S Kalkulátorem jsem prohrál až v prodloužení,“ těšilo ho.

Foto: Síť X Dominika Haška, Sport.cz

Dominik Hašek soutěží s lovkyní Viktorií Mertovou neboli Belladonnou.

Článek

Více než tisícovka soutěžících z téměř 150 týmů na v pořadí již sedmém tuzemském mistrovství v hospodském kvízu odpovídalo ve druhém dnu třídenního klání i na následující otázku.

„Jedním z nejlepších hokejistů všech dob je určitě Dominik Hašek. Napište jméno útočníka, jemuž Hašek takto zařídil letecký den,“ stálo u videa se zmíněným zákrokem ze zápasu NHL mezi Detroitem a Minnesotou z roku 2007.

Věděli byste? Odpověď soutěžícím jako překvapení organizátorů prozradil samotný Dominátor, který největší tuzemské klání v nejrůznějších znalostech navštívil. „Marián Gáborík,“ odhalil jméno slovenského útočníka, jehož samostatný únik tehdy zastavil nekompromisním skluzem pod nohy. „Nikomu se tenkrát nic nestalo,“ zdůraznil po sedmnácti letech s úsměvem a s přiznáním, že dnes už by pravděpodobně dostal trest na pět minut a do konce utkání.

V pardubické hokejové aréně pak kromě vzpomínání na olympijské hry v Naganu změřil své znalosti s lovci z populární vědomostní soutěže Na lovu v otázkách týkajících se hokeje, ve kterých hodně záleželo na pohotovosti.

V souboji s Jakubem Kvášovským přezdívaným jako Kalkulátor například odpovídal na dotaz, kolik moravských či slezských týmů vyhrálo od roku 1993 český hokejový titul. Lovec rychleji triumfoval s odpovědí pět, když Hašek zapomněl na dnes již druholigový Zlín. A nakonec dokázal stáhnout Haškův náskok a vynutit si rozhodující otázku.

20240713_141031Video: Hynek Preisler, Sport.cz

„Přiznám se, že takhle vyrovnaný souboj jsem nečekal, takže mně došly otázky,“ zahlásil moderátor. Vymyslel si však rozhodující, který Čech si jako první zahrál NHL. S odpovědí „Jaroslav Jiřík“ byl o chlup rychlejší Kalkulátor, a zvítězil tak 5:4. „Prohrál jsem až v prodloužení,“ vtipkoval pak Hašek na sociální síti X.

„Byl jsem navštívit mé rodné město a stadion, kde jsem se naučil hrát hokej a zažil mnoho krásných chvil. Tentokrát to ovšem bylo bez ledu. Přijel jsem tam podpořit republikové finále Hospodského kvízu a setkal se tam s osobnostmi, které mají neskutečné znalosti a které obdivuji,“ dodal Hašek.

Související témata: