Hlavní obsah

Zlín vstoupí do nové sezony se staronovým generálním partnerem. Cílem je návrat do extraligy

Před blížícím se startem nového prvoligového ročníku se domluvili s novým generálním partnerem a budou v něm užívat název, pod nímž nastupovali dvě sezony už v letech 2007 až 2009. Zlínské hokejisty, které čeká třetí pokus o návrat do elitní soutěže, finančně podpoří místní firma RI OKNA, což se odrazí i v novém logu klubu z Baťova města.

Foto: RI OKNA Berani Zlín

Nové logo zlínského hokejového klubu, který touží po návratu do extraligy.

Článek

„Říká se, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ale dostali jsme nabídku, kterou jsme pečlivě zvážili, a nakonec ji i realizovali. Věřím, že se nám společně povede naplnit vize, aby se ve Zlíně znovu hrál hokej na nejvyšší české úrovni jako v minulosti. Chceme přispět k návratu hokejového Zlína do extraligy. Ve smlouvě je i část finančních prostředků, které jsou motivační složkou pro klub, tým i samotné hráče,“ uvedl předseda představenstva RI OKNA Petr Ingr.

Podle primátora Zlína Jiřího Korce jde o důležitý krok. „Získali jsme významného partnera. Je to výsledek toho, že klub po nelehkém období funguje opět koncepčně. Zájem sponzorů to potvrzuje,“ těší ho. „Podpora města zlínskému hokeji ze strany radnice se nijak nesníží,“ tvrdí.

Zlínský generální manažer Jan Pravda si pochvaluje, že jde o významnou pomoc. „Vzájemné partnerství by mělo přispět k naplnění naší vize ohledně přestavby klubu. Je to nejvýznamnější kontrakt od roku 2016. Jsem šťastný, že jde o společnost z našeho kraje. Dohodli jsme se na víceleté smlouvě, takže RI OKNA budeme mít v názvu několik sezon,“ prozradil. „Věřím, že už ta příští bude mít pro nás úspěšný konec,“ přeje si.

V minulém prvoligovém ročníku nestačili zlínští hokejisté ve finálové sérii na regionálního rivala ze Vsetína, který poté neuspěl v baráži o nejvyšší soutěž proti Jágrovu Kladnu. Mužstvo poté převzal slovenský kouč Ján Pardavý. Z dosavadních čtyř přípravných duelů zvítězili Berani ve Zvolenu a doma porazili Duklu Trenčín, dvakrát naopak podlehli Prostějovu.

Do začátku mistrovských bojů je čekají ještě čtyři utkání. První liga odstartuje v sobotu 14. září, Zlíňané budou na úvod hostit hokejisty pražské Slavie.

Související témata:
RI OKNA Berani Zlín