Hlavní obsah

Zlín má Kanaďana draftovaného do NHL. Chci se poprat o extraligu, plánuje Boudrias

Hokejisté Zlína získali pro nadcházející ročník první ligy kanadskou posilu. Dres Beranů bude v příští sezoně oblékat čtyřiadvacetiletý útočník Shawn Boudrias, který naposledy hájil barvy švédského Kalmaru HC v tamní druhé lize. V roce 2018 ho v šestém kole draftovala Minnesota.

Foto: Kalmar HC

Kanadský útočník Shawn Boudrias ještě v dresu druholigového švédského Kalmaru HC.

Článek

„Jsem typem hráče, který rád střílí góly a nebojí se ani osobních soubojů. Umím se natlačit před soupeřova brankáře, abych mohl nebezpečně zakončit nebo připravit puk pro spoluhráče,“ charakterizoval se pro zlínský web bezmála dvoumetrový Boudrias, který má zkušenosti i z juniorských zámořských soutěží, AHL nebo ECHL.

Než podepsal smlouvu v Baťově městě, snažil se o svém novém působišti zjistit co nejvíc informací. „Bavil jsem se s mnoha lidmi, kteří mi řekli, že Zlín má dobrý tým. Věřím, že se popereme o postup do extraligy. Budu se snažit k tomu co nejlepšími výkony na ledě maximálně přispět,“ předsevzal si.

Sportovní manažer Beranů Jan Srdínko má z nové akvizice radost. „Vysokého, důrazného útočníka, který si rozumí s pukem, má hokejové myšlení a dokáže důrazně zakončit, jsme potřebovali. Zvlášť když je v ideálním věku,“ uvedl na adresu nejčerstvější zlínské posily. Boudrias se společně s dalšími zahraničními hráči Salonenem a Paukkem připojí ke zlínskému mužstvu v červenci se začátkem přípravy na ledě.

Kromě Boudriase už Zlíňané představili i několik dalších nových hokejistů. Do branky přišel z Prostějova třicetiletý Jaroslav Pavelka, jenž doplní dosavadní jedničku Daniela Hufa. Do týmu se po osmi letech vrátil zkušený bek Patrik Urbanec, který v roce 2014 pomohl Beranům k zisku mistrovského titulu.

Dalšími novými jmény v kádru loňských prvoligových finalistů jsou obránci Jan Pohl, jenž v uplynulé sezoně nastupoval za Prostějov i Porubu, a nadějný Vítek Benda z Litoměřic.

Zlínskou ofenzivu posílí Lukáš Válek z Litvínova či dvaatřicetiletý Jaromír Kverka ze Sokolova. Z Komety přišel další útočník Petr Kratochvíl, který v týmu Beranů v předminulé sezoně už úspěšně hostoval.

Zlínský dres bude i nadále oblékat bývalý reprezentační forvard Petr Holík, jehož hostování z Brna se změnilo v přestup.

Související témata: