Hlavní obsah

Asistencí mám už víc než brácha, špičkuje liberecký gólman Král sourozence. O nulu opět přišel

Čisté konto má liberecký gólman Daniel Král jedno, ale asistencí na gól už tři. Poslední si 20letý brankář připsal při výhře 4:1 nad Třincem, kdy nahrál Filippimu na třetí gól do prázdné branky zrovna v momentě, kdy odvolaný Kacetl pelášil na střídačku. Na ni však ani nestihl dojet.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec- Třinec 3:1 (59. Filippi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Článek

Byla tohle rozhodující akce?

Důležitý byl i druhý gól, když jsme odskočili o dva, protože jsme inkasovali. Jinak myslím, že utkání rozhodla naše bojovnost a naše hra. Hráli jsme výborně, bojovali až do konce a štěstíčko se obrátilo na naši stranu. Tahle výhra je hodně cenná, všichni víme, co je Třinec za tým a každé vítězství nad ním se hodně cení. Jsme moc rádi, že jsme to dnes vybojovali.

Asistence na gól v momentě, kdy Kacetl opouštěl branku, byla cílená?

(usmívá se) Nebyla. V této sezoně už mám třetí takovou, kdy jsem puk vykopl před sebe, Filiny to vzal a hodil přes celé hřiště do prázdné brány. Jde o štěstí.

Tři asistence jsou pro gólmana zajímavou vizitkou, co říkáte?

(směje se) Mám jich víc než brácha. (O tři roky mladší obránce Bílých Tygrů Adam Král, který s Třincem nastoupil teprve ke čtvrtému zápasu v extralize, pozn. red.)

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH UTKÁNÍ: Liberec- Třinec 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Popichujete ho?

Trochu, říkal jsem mu to jen tak ze srandy. (usměje se)

Potřetí ze čtyř posledních utkání jste pustil jen jeden gól a o čisté konto vždy přišel až ve třetí třetině. Jasně, důležitá jsou vítězství, ale neštve tohle trochu?

Máte pravdu, že je tohle už třetí zápas, a kluci v kabině už mají vtípky, že tu nulu snad ani nechci. Trochu mě to mrzí, ale hlavní jsou prostě tři body.

V neděli jste říkal, že když se ráno cítíte hůř, paradoxně pak máte svůj den. Jak jste se cítil ve středu ráno?

Tentokrát jsem se naopak dobře vyspal a cítil se už od rána dobře. A nakonec to bylo dobrý i v zápase.

Foto: Vít Černý, ČTK

Michal Bulíř a brankář Daniel Král z Liberce se radují z vyhraného zápasu.

V posledních duelech jste se po období střídání s Paříkem v brance zabydlel. Roste s dobrými výkony sebevědomí?

Samozřejmě mi pomůžou. Měl jsem tam slabší dva tři zápasy, ale teď se cítím dobře. Vyhrávali jsme, hráli jsme teď i na míň obdržených gólů a taková utkání jsou potřeba. Cítím se dobře.

Zaměřujete se více na defenzivu?

Určitě. Spoustu zápasů jsme měli přestřelky, padalo hodně gólů a říkali jsme si, že směrem do obrany je potřeba se zlepšit i proto, že se pomalu blíží play off. Do obrany teď hrajeme mnohem líp, vyhráváme menším rozdílem. Takové zápasy jsou potřeba. Tohle nás také těší.

Pro mladého gólmana je sebevědomí to nejdůležitější?

Určitě. Není to sranda, na hlavu je to tlak. A dost si to i připouštím. Možná se s psychikou musím naučit víc pracovat. A pak to bude ještě lepší.

Našel jste v této sezoně něco nového, co vám pomáhá s tlakem vyrovnat se?

Samozřejmě jsem některé věci pochytil. Vliv má taky, že jsem odchytal spoustu zápasů, vůbec jsem ani nečekal, že jich bude tolik. Už jsem klidnější, než kdybych šel do brány jednou za pět duelů. Jsem velice vděčný, že dostávám tolik prostoru. Snažím se pokaždé podat co nejlepší výkon a trenérům se odvděčit, že mě dali do brány.

V pátek vás doma čeká další těžký soupeř Sparta.

A o Třinci jsme mohli říct stejné. Víme, jaký má Sparta tým. Dobře se na něj připravíme a věřím, že budeme úspěšní.