Hlavní obsah

Z Písku až do finále Ligy mistryň. Před sezonou bych nevěřila, připouští Malá

Házenou miluje a v Česku patří k nejlepším ve svém oboru. Křídelnice Veronika Malá udivuje svět svými finesami a parádičkami. Rodačka z Písku je kapitánkou české reprezentace a letos to dotáhla s německým Bietigheimem až do finále Ligy mistryň. „Kdyby mi to někdo řekl přes sezonou, tak tomu asi věřit nebudu,“ říká 30letá hráčka ve videorozhovoru pro Český svaz házené.

Z Písku do finále Ligy mistryň. Před sezonou bych nevěřila, připouští házenkářka Veronika Malá.Video: Česká házená

Článek

Házenkářskou kariéru odstartovala už v šesti letech v rodném Písku, teď je z ní finalistka nejprestižnější klubové soutěže. „Cesta to byla dlouhá a trnitá,“ popisovala Malá. „Když ten sport ale milujete, tak se všechny okolnosti nějak nakupí a dovede vás to tím správným směrem,“ uvědomovala si.

Poprvé se do zahraničí přemístila už ve svých 22 letech. A to do německého Oldenburgu. Přes francouzskou Paříž se poté dostala do aktuálního působiště v Bietigheimu. „Není lehké Česko opustit a přesunout se do jiné země, kde je všechno nové,“ vyprávěla. Podle ní byl přesně tento okamžik momentem zlomu, kdy se mělo rozhodnout, zda bude její sportovní kariéra úspěšná, či nikoliv. „Formovalo mě to jako člověka. Otestovalo mě to,“ připustila.

Foto: Česká házená

Veronika Malá se z Písku probojovala až do finále Ligy mistryň.

V jejím rodném Písku má házená dlouhou tradici. A pro dívky je to jeden z klíčových týmových sportů, kterému se zde věnují. „Kluci se vždycky na škole věnovali basketu, holky házené. Takhle to tu bylo odjakživa,“ líčila Malá. „Písek bude vždy mým domovem. Moc ráda se sem vracím,“ podotkla.

Ve videu navštívila svoji starou základní školu a opět si zaházela na místním házenkářském hřišti. „Od prvního tréninku mě házená chytla a nepustila mě až do teď,“ vzpomínala. „Je úžasné, že tahle holka z Písku to dotáhla až takhle daleko. A třeba to ještě není konec,“ usmála se Malá.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články