Hlavní obsah

Pohroma pro házenkářskou reprezentaci. Na celou sezonu přišla o tahouna

Krátce před prvním srazem české házenkářské reprezentace v sezoně přišla z Německa hrozivá zpráva. Matěj Klíma, opora národního týmu, se zranil v zápase bundesligy. A diagnóza je nemilosrdná. Úderná spojka kvůli vážnému poranění kolene přijde o celý zbytek sezony.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Matěj Klíma přišel o zbytek sezony. Ilustrační foto.

Článek

Klíma nedohrál čtvrteční duel proti Melsungenu, v němž jeho Lipsko padlo 27:28. Klub původně referoval o potížích s kotníkem, výsledek je však mnohem horší. Magnetická rezonance v pátek ukázala, že 25letá levá spojka bude muset na operaci kolene. „Je to pro nás obrovský šok. Matěje je mi obrovsky líto, ale je to bojovník a věřím, že se vrátí ještě silnější,“ uvedl výkonný ředitel Karsten Günter pro web Lipska.

Vážné zranění rodáka z Ivančic je velkou ránou i pro reprezentaci. Klíma byl tahounem národního týmu zejména v útoku. Španělský kouč Xavier Sabate se tak bez něj bude muset obejít již příští týden, kdy jeho svěřenci otevřou kvalifikaci na mistrovství Evropy 2026 ve středu 6. listopadu v Praze proti Lucembursku a v neděli 10. listopadu v Belgii. Klíma však bude chybět zejména na lednovém mistrovství světa, kde si čeští házenkáři zahrají po dlouhých deseti letech.

Související témata: