Hlavní obsah

Konec. Jícha a Mrkva si o titul v házenkářské Lize mistrů nezahrají

Házenkáři Kielu s českým trenérem Filipem Jíchou a brankářem Tomášem Mrkvou do finále Ligy mistrů nepostoupili. V semifinále na závěrečném turnaji v Kolíně nad Rýnem podlehli Barceloně jednoznačně 18:30 a na pátý triumf v elitní soutěži nezaútočí.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Filip Jícha v akci na archivním snímku

Článek

„Stejně jako v řadě dalších zápasů se nám nedařilo v koncovce. Nefungovala střelba. Když nám to nejde, často se sesypeme,“ uvedl Jícha v televizním rozhovoru. „Bylo jasné, že proti Barceloně potřebujeme, aby se zvedli všichni. To se bohužel nestalo,“ dodal český kouč.

Katalánský klub se v neděli utká o titul s dánským Aalborgem, který zdolal obhájce vítězství a úřadujícího bundesligového šampiona Magdeburg 28:26. Německé týmy se střetnou o třetí místo.

Kiel skončil v německé nejvyšší soutěži až čtvrtý a v Lize mistrů si chuť nespraví. Soutěž vyhrál naposledy v roce 2020, kdy už u toho byl jako trenér Jícha. Někdejší nejlepší házenkář světa s Kielem triumfoval i během hráčské kariéry v letech 2010 a 2012. Po působení v dresu dnešního přemožitele svých svěřenců Barcelony ukončil v roce 2017 aktivní dráhu.

Barcelona bude v neděli usilovat o 12. vítězství v soutěži, kterým by vylepšila vlastní rekord. Aalborg může vyhrát poprvé. Ve finále byl dosud jen před třemi roky.

Související témata: