Hlavní obsah

Melichová má poraněnou ploténku a letos už turnaje LET zřejmě nestihne

Golfistka Jana Melichová kvůli problémům s ploténkou zrušila turnaje v Asii a pravděpodobně už se letos nepředstaví na okruhu Ladies European Tour (LET), z něhož má dva tituly. Předloni ještě jako amatérka ovládla Czech Open v Berouně, letos v červenci triumfovala v Nizozemsku. O nucené pauze informovala v tiskové zprávě.

Foto: Archiv Jany Melichové

Česká golfistka Jana Melichová na archivním snímku

Článek

Melichová je na 286. místě světového žebříčku českou trojkou za Sárou Kouskovou a Klárou Davidson Spilkovou, v pořadí LET je šestadvacátá. Právě díky triumfu v nizozemském Hilversumu má jistou plnou kartu na okruh pro další dva roky. Ploténku si poranila během tréninku.

„Ačkoli jsem se velmi těšila na turnaje v Asii, zejména na Tchaj-wan, můj lékařský tým a já jsme se shodly, že soustředění na zotavení je v tuto chvíli nejlepší rozhodnutí. Je pravděpodobné, že už tuto sezonu hrát nebudu,“ uvedla šestadvacetiletá profesionálka. „Jsem v nejlepších rukou doktorů a fyzioterapeutů v CPM Pavla Koláře a pod dohledem přední české kapacity, profesora Zdeňka Klézla. Věřím, že s jejich pomocí do nadcházející sezony nastoupím bez obtíží,“ dodala.

V letošním kalendáři LET Tour zbývá šest turnajů, finále bude hostit na přelomu listopadu a prosince Španělsko.

Související témata: