Hlavní obsah

Koová má formu jako řemen. Vyhrála třetí turnaj v řadě

Třetí turnaj za sebou ovládla novozélandská golfistka Lydia Koová. Po olympijském vítězství v Paříži a triumfu na British Open na konci srpna vyhrála v neděli Kroger Queen City Championship v Maineville ve státě Ohio. Sedmadvacetiletá rodačka z Koreje získala 22. titul na okruhu LPGA a je nejlepší mezi aktivními hráčkami. O jedno vítězství předstihla jinou bývalou světovou jedničku, Korejku Pak In-pe.

Foto: Profimedia.cz

Lydia Koová ovládla Kroger Queen City Championship v Maineville.

Článek

Po třech kolech byla Koová druhá se ztrátou dvou ran na Thajku Džíno Tchitikulovou, ale závěr turnaje jí vyšel skvěle. V neděli zahrála 63 ran, devět pod par, a zvítězila s náskokem šesti úderů. NA LPGA letos triumfovala už potřetí.

„Zakončit turnaj takovýmhle kolem a vyhrát je opravdu mimořádné,“ řekla Koová. „Bylo to docela neskutečné. Předtím jsem prožila v Evropě neuvěřitelné tři týdny a po dalších třech týdnech volna si nejste úplně jisti, jak na tom jste. Poslední měsíce jsou jako z pohádky,“ uvedla.

V historickém pořadí podle počtu výher na LPGA patří Koové 25. místo. Rekord je 88 vítězství Američanky Kathy Whitworthové.

Světová jednička Nelly Kordová z USA skončila v Maineville pátá.

Související témata: