Hlavní obsah

Koepka získal rekordní pátý titul v sérii LIV Golf

Bývalá světová jednička Brooks Koepka získala pátý titul v sérii LIV Golf a je nejúspěšnějším hráčem v její krátké historii. Čtyřiatřicetiletý Američan vyhrál turnaj LIV Greenbrier ve White Sulphur Springs v Západní Virginii, když v rozstřelu porazil na první přidané jamce Španěla Jona Rahma. Navíc se Koepka radoval z vítězství v soutěži družstev se svým týmem Smash.

Foto: Scott Taetsch, ČTK/AP

Brooks Koepka

Článek

„Jon je zatraceně dobrý hráč. Z nějakého důvodu mě poslední dobou vždycky trochu dostal. Je prima ho taky jednou porazit. Hrál fenomenálně,“ řekl Koepka, jenž má ve sbírce devět titulů z tradiční PGA Tour včetně pěti majorů. Na kontroverzní LIV Golf financované Saúdskou Arábií, jež se hraje třetím rokem, letos triumfoval už v květnu v Singapuru.

Rahm v rozstřelu zahrál putt, který mířil od jamky, ale nakonec v ní míček těsně neskončil. „Už jsem ho tam viděl. Myslím, že se mi tu v týdnu povedlo spousta věcí a je smůla, že si teprve třetí bogey za celou dobu vyberu zrovna v play off,“ uvedl někdejší vítěz Masters a US Open, který v minulosti rovněž vedl světový žebříček.

Související témata: