Hlavní obsah

Česká golfistka je po prvním kole British Open na konci sedmé desítky

Klára Davidson Spilková je po prvním kole majoru British Open na děleném 79. místě, druhé české golfistce Janě Melichové patří 139. pozice v závěru výsledkové listiny. Na slavném hřišti Old Course ve skotském St. Andrews vede s náskokem jedné rány Angličanka Charley Hullová.

Foto: Profimedia.cz

Klára Spilková startuje na British Open.

Článek

Devětadvacetiletá Davidson Spilková, jež se na Women’s Open kvalifikovala díky umístění v top 15 loňského žebříčku Ladies European Tour, zahrála úvodní den čtyři rány nad par. Trojnásobná česká olympionička, kterou v posledních týdnech trápí kyčel, si připsala jedno birdie, ale také tři bogey a jedno double bogey.

Melichová se na major dostala díky vítězství na červencovém turnaji LET v Nizozemsku. V úvodní den v chladu a větru zahrála devět ran nad par a pod ní už jsou v pořadí jen tři soupeřky.

Světová desítka Hullová, jež usiluje o první triumf na majoru, zaznamenala své poslední z šesti birdie na závěrečné osmnácté jamce a má skóre -5. Za ní jsou s odstupem jednoho úderu světová jednička Nelly Kordová z USA a Číňanka Jin Žuo-ning. Na děleném čtvrtém místě se nachází šestice hráček včetně obhájkyně loňského vítězství Lilie Vuové z USA.

Související témata: