Hlavní obsah

Amatér Jiří Zuska jako první český golfista nastoupil v elitní sérii PGA Tour

Amatér Jiří Zuska jako první český golfista v historii nastoupil v elitní sérii PGA Tour. Na turnaji Puerto Rico Open zakončil první hrací den se dvěma ranami pod par.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Zuska jako první český golfista nastoupil v elitní sérii PGA Tour

Článek

Zuskovi se během vydařené premiéry na patnácté jamce povedl eagle a třikrát předvedl birdie. Ve třech případech ale rovněž zahrál bogey. Turnaj v Rio Grande potrvá do neděle a první kolo ještě probíhá.

Čtyřiadvacetiletý golfista se na turnaj kvalifikoval díky celkovému druhému místu na loňské Elite Amateur Series. Zuska aktuálně figuruje na 61. místě amatérského žebříčku WAGR, v létě plánuje přejít k profesionálům.

Spilková je po druhém kole turnaje LET v JAR druhá se skóre -6

Česká golfová jednička Klára Davidson Spilková se probojovala po druhém kole turnaje Ladies European Tour (LET) v Johannesburgu na dělené druhé místo. Dnešek zakončila se čtyřmi údery pod par a s celkovým skóre -6 poskočila o deset příček výše. Na vedoucí Dánku Nicole Brochovou Estrupovou ztrácí dvě rány.

Osmadvacetiletá česká profesionálka, jež na okruhu LET dvakrát triumfovala, zahrála první kolo na 71 ran, dnešní na 69. Zapsala šest birdie a dvě bogey. O druhou pozici se Spilková v polovině turnaje dělí se Švédkou Linneou Johanssonovou a Lily Humphreysovou z Anglie. Cutem prošla do finálových kol i Sára Kousková se skóre +2.

Naopak Jana Melichová, Šideri Váňová ani Tereza Melecká na hřišti klubu Modderfontein dohrály.

Související témata: