Hlavní obsah

Zvrat v Messiho plánech. Kariéru prý neukončí v Americe

Lionelu Messimu končí po sezoně smlouva v Interu Miami a fotbalový svět řeší, co bude dál. I když hvězdný Argentinec dříve naznačil, že americký klub může být jeho posledním v profesionální kariéře, španělská média přišla s informací, že se chce ještě vrátit tam, odkud se vydal na svou veleúspěšnou pouť - domů.

Foto: Rich Storry, Reuters
Článek

„Ano, v budoucnu si myslím, že Miami bude můj poslední klub,“ říkal v červnu Messi. Sedmatřicetiletá legenda v minulých měsících opakovaně hlásila, že s fotbalem ještě končit nehodlá.

„Dělám to celý svůj život. Miluji hrát si s míčem. Užívám si tréninky, zápasy. Trochu se bojím, že všechno skončí. Ještě nejsem připravený,“ dodal.

Messi má doma rekordních osm Zlatých míčů. S Barcelonou vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů nebo desetkrát nejvyšší španělskou soutěž. V národních barvách zvedl dvakrát nad hlavu pohár pro vítěze Copa América 2021 i v roce 2022 se dočkal i vytouženého titulu na mistrovství světa. A samozřejmě má nespočet dalších týmových i individuálních úspěchů.

Kromě Barcelony následně kopal dva roky v PSG a poté se možná trochu překvapivě přesunul do MLS. Od loňského léta obléká dres Interu Miami. Sám Messi nevyloučil, že zámořská štace bude jeho poslední.

Jenže španělský list El Nacional zveřejnil jiný scénář. „Messiho touha je vrátit se do prvního klubu, za který nastupoval, tedy Newell's Old Boys. Odtud jako 13letý odešel do akademie Barcelony. Vždy se označoval za bezvýhradného příznivce klubu z Rosaria, proto tam chce učinit své poslední fotbalové kroky,“ stojí v textu.

Ano, Messi už před osmi lety tvrdil, že se jednou do své domoviny vrátí. A podle El Nacional se tak může stát už po vypršení stávajícího kontraktu v Miami. V létě 2025.

  3 : 3 Frankfurt - Plzeň 3 : 3 dohráno
20240926T21 : 00:00+0200
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt
Plzeň
  Sparta - Olomouc dnes 19 : 30
20240927T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Olomouc
Sparta vs. Olomouc
Sparta
Olomouc