Hlavní obsah

Zoufalý Fenin volá o pomoc: Upiju se k smrti

Aktualizováno

Koncem března hrdě hlásil, že začíná nový život. Nevydržel. Bývalý fotbalista Martin Fenin na počátku roku absolvoval tříměsíční pobyt v protialkoholní léčebně v Červeném Dvoře. Jenže pokus o nový život vzal rychle za své. „Od návratu domů chlastám. Každý den,“ řekl německým novinářům z deníku Bild. Ačkoliv mu je jasné, jaká fatální rizika závislost na alkoholu přináší.

Foto: Profimedia.cz

Martin Fenin

Článek

„Jednoho dne se upiju k smrti,“ uvědomuje si Fenin. Před šesti lety už kvůli bezbřehému pití skončil na nemocničním lůžku, jenže ani to jej k trvalé změně životního stylu nedonutilo. Chvíli sekal latinu, oženil se, narodila se mu dcerka Mia. Pak se ho alkoholový démon zmocnil znovu.

Dlouholeté potíže kamaráda a bývalého reprezentačního parťáka nenechaly chladným Tomáše Ujfalušiho s Milanem Barošem. Právě ti jej koncem minulého roku přivedli k myšlence pokusit se o restart. Fenin pak strávil tři měsíce bez jediné kapky alkoholu pod dohledem odborníků. A po návratu domů vítězoslavně hlásil:

„Začíná mi nová životní kapitola. Utřídil jsem si priority a vyčistil hlavu. Vím, že to nejtěžší je teprve přede mnou, ale jsem odhodlaný jít správným směrem,“ vyťukal na svůj instagramový profil.

Šlo jen o plané řeči. Závislost Fenina znovu přemohla. „V léčebně jsem ukázal, že zvládnu přestat. Ale od té doby piju pravidelně. Každý den,“ přiznal. Jeho v tuto chvíli již exmanželka Beáta od něj odešla a vzala s sebou i tříletou Miu. „Od rána do večera koukám na Youtube a piju Jägermeister, abych zahnal smutek. Dceru tak moc miluji…“ smutní bývalý skvělý útočník.

I když si moc dobře uvědomuje, co jeho závislost způsobila, pije dál. Bez přestání. Práci nemá, žije pouze z investovaných peněz. Podle Bildu utratí měsíčně přibližně 90 tisíc korun. Životní příběh někdejšího supertalentu, který zářnou kariéru utopil v alkoholu, se tak každou chvílí vzdaluje od šťastného konce.

Související témata: