Hlavní obsah

Žádné žárlení. Neymar vysekl poklonu zázračnému dítěti

Je to kanon. Brazilský fotbalista Neymar upadl v nemilost některých fanoušků věčným simulováním a poleháváním po trávníku. Je to ale přející člověk. Do fotbalové kroniky se nezapíše jenom svým uměním na hrací ploše, ale také darem ocenit někoho jiného. A je mu úplně jedno, že ho dotyčný připravil o dlouholetý rekord. Jako v případě Williana Estevaa, kterého už má pod palcem londýnská Chelsea.

Foto: Walid Zain, Reuters

Neymar je zpátky. Brazilská hvězda se vrátila po roce na fotbalové trávníky. Neopomněl pogratulovat svému nástupci.

Článek

Neymar v pondělí sršel dobrou náladou. Vždyť se po 369 dnech mohl po zranění kolena vrátit na hřiště v ostrém utkání. V utkání asijské Ligy mistrů naskočil do hry až v 77. minutě. Jeho Al-Hilal si po divoké výhře odvezl všechny body z trávníku Al-Ainu. Než se zranil, odehrál za tento saúdskoarabský klub pouze pět duelů.

Ještě před startem utkání stačil na dálku pogratulovat svému nástupci. Willian Estevao, který tuto sezonu ještě absolvuje v klubu Palmeiras, totiž překonal jeho vousatý rekord v počtu branek a asistencí v Campeonato Brasileiro Serie A. Tedy v nejvyšší brazilské soutěži. Stalo se tak při vítězství Palmeiras nad Juventude. K výhře 5:3 přispěl jedním gólem a jednou nahrávkou.

Jeho letošní produkce se zvýšila na osmnáct, čímž se stal nejlépe bodujícím hráčem do 17 let v historii ligy. Předchozí rekord držel Neymar, který si za Santos v roce 2009 připsal šestnáct gólů a asistencí.

Bývalá hvězda PSG a Barcelony sdílela Estevaův příspěvek na instagramu po rekordním zápase a napsala mu: „Gratuluji @estevaowillian k překonanému rekordu. Ať i nadále záříš a okouzluješ všechny svým fotbalem. Leť vysoko.“

A činí tak v zájmu své země. Willian Estevao je totiž považován za jeho nástupce v národním týmu. Již dříve Neymar nešetřil superlativy na jeho adresu. Prohlásil, že on bude tím budoucím géniem fotbalu.

Svými výkony si Estevao řekl o pozvánku do národního týmu, kde se však kvůli těžkému zranění kolena Neymara ještě nepotkali. Na svém kontě má již dva starty v kvalifikaci na mistrovství světa proti Paraguayi a Ekvádoru.

Jak je vidno, Estevao už nejvyšší brazilskou soutěž dávno výkonnostně přerostl. Toho si všimly i zahraniční giganty a stály na něj fronty. O získání hvězdičky usilovaly Barcelona, Manchester City i Paris Saint-Germain. On si vybral Chelsea.

S londýnským velkoklubem se už dohodl na smlouvě, ve které se píše, že na ostrovy zamíří po dovršení plnoletosti. Blues oficiálně oznámili podepsání kontraktu se 17letým hráčem z Palmeiras v hodnotě 28 milionů liber. Nicméně s bonusy by se mohla vyšplhat až na 55 milionů liber v květnu.

Související témata:
  Real Madrid - Dortmund dnes 21 : 00
20241022T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid
Dortmund
  Girona - Slovan Bratislava dnes 21 : 00
20241022T21 : 00:00+0200
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona
Slovan Bratislava