Hlavní obsah

Vyslechl pochvalu od Trpišovského. Hezké, ale nic nám to nepřinese, posteskl si Kováč. Rabušic je po operaci

Liberec poprvé prohrál, doma padl se Slavií 0:1. Kouč sešívaných Jindřich Trpišovský pak soupeři vysekl pochvalu. „Trénuju už čtvrtou sezonu a na hru občas chvála přichází, ale vždy je to o bodech. Z tohoto pohledu jde o zklamání. Samozřejmě si pochvaly vážíme, je to hezké, ale nic nám to nepřinese,“ reagoval liberecký kouč Radoslav Kováč.

Sestřih zápasu Liberec–SlaviaVideo: LFA

Článek

Nakolik vás teď mrzí neproměněné šance v prvním poločase?

Samozřejmě mrzí. Proti tak silnému soupeři musíte své šance proměnit. Škoda, že Benji (Nyarko) to neuklidil, protože šlo o velkou šanci. První poločas jsme hráli velmi dobře, ale chybělo tomu koření. V prvním poločase jsme byli určitě víc nebezpeční. Ve druhém si Slavia cukla dolů, zůstávali u sebe v pěti obráncích a do toho se těžko chodí. Máme trochu nevýhodu, že si nemůžeme pomoci nějakým vysokým hrotovým útočníkem.

Jak to vypadá s Rabušicem?

V pátek prodělal operaci kolene. Byl na artroskopii, měl s kolenem problémy. Nemělo by to být nic dlouhého. Ale bohužel jsme přišli o dva útočníky (v týdnu přestoupil Kulenovič, pozn. red.), ale jsou tady další, kteří se s tím prostě musí porvat a dokázat, že do týmu patří.

Jak hodnotíte výkon Nyarka?

On je neskutečně rychlý, ještě se samozřejmě musí naučit pracovat s náběhy se správným timingem, někdy se docela zbytečně zavírá. Ale je to obrovsky talentovaný hráč. Myslím, že jeden z nejrychlejších hráčů ligy. Taky má teprve třetí start, je to ročník 2004, přišel ze druhé rakouské ligy, ale potenciál je u něj obrovský. Musíme s ním pracovat. Je tam ještě Olaf Kok, který dnes dostal na chvilku šanci. Lety (Letenay) se do toho taky pomalu dostává, ale v zápasech to ještě není ono. Ale jde o mladé hráče, se kterými musíme pracovat. A věřím, že třeba ještě někoho zkusíme udělat.

Slavia skórovala na konci první půle po rohovém kopu poté, kdy se nechytatelně zpoza vápna trefil Diouf. Šlo s tímhle vůbec něco dělat?

Vždy můžete udělat víc, to je jasné, když z toho byl gól. Ale musím tu střelu ocenit, chytat se nedala. Když prohrajete tak krásným gólem, mrzí to ještě víc. Předtím tam byla ztráta míče, když Ševa (Ševínský) vyvážel míč, čekal na nějaký pohyb za obranu, ale my hráče nabádáme, aby se nebáli hrát, takže vyčítat mu to určitě nebudu. Jinak bráníme dobře, nabíráme velice dobře box. Jinak v Karviné jsme taky dostali těžko chytatelný gól. A s Olomoucí z penalty, která byla zbytečná. Toho se musíme vyvarovat. Je pravda, že zatím se k nám štěstí moc nepřiklonilo, góly jsme inkasovali po krásných střelách. Doufám, že se to soupeřům pořád dařit nebude.