Hlavní obsah

Vyděšení fanoušci prchali ze stadionu. Na záda jim dýchal oheň a dým

Fotbalový stadion byl evakuován poté, co během zápasu vypukl obrovský požár, když se hromadily mraky kouře. Stalo se tak při utkání 3. francouzské soutěže mezi domácím US Orleans a Valenciennes FC.

Foto: Profimedia.cz

Na ilustračním fotu je fotbalový stadion zahalen dýmem.

Článek

Videozáznam zveřejněný na sociálních sítích nabízí záběry, jak se z prostoru bufetu valí kouř. Jako by hořela kuchyň. Stadion Stade de la Source se rychle zahalil do husté černé mlhy. Hrozba toxických výparů donutila příznivce obou týmů, aby si zakrývali nosy. Urychleně opouštěli svá sedadla a prchali ze stadionu.

Poté již z bezpečné vzdálenosti sledovali, jak hasiči likvidují požár nejvyššího stupně ohrožení.

Hostující tým Valenciennes informoval své příznivce o přerušení, respektive předčasném ukončení zápasu na sociálních sítích. Kde stálo: „Druhá polovina nemůže začít kvůli požáru v občerstvení na Stade de la Source.“

Duel byl ukončen za stavu 1:1. Domácí se po bleskovém gólu ujali vedení, o které do konce první půle přišli. Pořadatelé pak museli rychle jednat, když pomáhali vyvádět fanoušky tak, aby nedošlo k žádným tlačenicím a případnému ušlapání.

Na oficiálním X účtu francouzské třetí ligy bylo uvedeno: „Zápas mezi Orleans a Valenciennes byl přerušen. Požár byl uhašen, ale v utkání se už nebude pokračovat. Všem příznivcům a klubu US Orleans hodně sil.“

Související témata: