Hlavní obsah

Velký zvrat. Hložek do Anglie nezamíří, ale i tak mění dres

Už se zdálo, že bude hotovo. Fanoušci anglického Leicesteru se ale těšili na příchod českého forvarda Adama Hložka předčasně. 22letý útočník se podle několika zahraničních zdrojů rozhodl zůstat v Německu a z Leverkusenu přestoupí do Hoffenheimu, kde se potká s krajany Pavlem Kadeřábkem a Davidem Juráskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Adam Hložek během přípravného utkání fotbalové reprezentace s Arménií

Článek

Podle zdrojů reportéra Floriana Plettenberga z německé odnože Sky Sports už jsou oba kluby napevno domluveny na podmínkách přestupu. Hložek vyjde Hoffenheim na 17-18 milionů eur (přibližně 430-455 milionů korun) plus případné bonusy a podepíše smlouvu do roku 2028. Pokud tedy úspěšně projde zdravotní prohlídkou, která přijde na řadu v pátek.

Hoffenheim přitom projevil zájem o Hložka na poslední chvíli. Ještě ve čtvrtek odpoledne informoval renomovaný novinář Fabrizio Romano o tom, že český útočník pravděpodobně zamíří do Anglie, ačkoliv Hoffenheim se jej také snaží získat. A to velmi intenzivně, neboť se mu zranila ofenzivní opora Ihlas Bebou, která v uplynulém ročníku nastřílela sedm ligových branek a u pěti asistovala.

Pro německý celek půjde o nejnákladnější přestup v historii. Hložek se v kabině potká s levým bekem Davidem Juráskem, jehož dobře zná z národního týmu, a s dalším krajanem Pavlem Kadeřábkem. Zkušený obránce reprezentační kariéru už ukončil, ale s Hložkem se potkal například na Euru před třemi lety.

Hložek v Leverkusenu odehrál 80 soutěžních utkání s bilancí 14+11, i když si příliš minutáže neužíval. Hlavně v uplynulé sezoně, kdy klub senzačně ovládl bundesligu i domácí pohár, plnil převážně roli žolíka. Hoffenheim by mu měl dopřát kýžené vytížení, i vzhledem k částce, kterou je za něj ochoten utratit.